120 de elevi olimpici şi profesorii lor, premiaţi de Consiliul Județean Olt

Elevii din judeţul Olt care s-au clasat pe podium la olimpiade naţionale şi internaţionale precum şi la competiţii sportive, cât şi profesorii sau antrenorii acestora, au fost premiaţi pe 9 noiembrie de Consiliul Judeţean Olt, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina.

Au primit premii 120 de elevi şi sportivi care au obţinut medalii la olimpiade naţionale şi internaţionale de: matematică, limba latină, lectură, limba germană, argumentare dezbatere şi gândire critică, robotică, lingvistică, limba şi literatura română, istorie, agricultură-cultura plantelor, limbă neogreacă, informatică, geografie, limba italiană, limba franceză, limba spaniolă, limba engleză, educaţie muzicală, tenis de masă, handbal şi fotbal. De asemenea, au fost premiaţi şi 39 de profesori sau antrenori ai elevilor olimpici.

Valoarea totală a premiilor a fost de 89.400 de lei, suportată din bugetul propriu al CJ Olt.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat la festivitate că instituţia pe care o conduce va continua şi în următorii ani să premieze elevii cu performanţe, aşa cum face de cinci ani, pentru că este decisă să răsplătească succesul.

“Mă uit în sală şi văd copii pe care îi premiem încă din 2012 – anul în care instituţia noastră a decis să răsplătească succesul. Mă bucură acest lucru şi sper că şi acest gest minor i-a încurajat să se menţină în top. Dar văd şi elevi noi, care poate au fost motivaţi de astfel de evenimente, să fie printre cei mai buni. Astfel, în fiecare an – pentru că va deveni tradiţie premierea olimpicilor din judeţul nostru – reuşim să promovăm elevi buni, frumoşi şi deştepţi şi să evidenţiem exemple pozitive şi de urmat, în rândul tinerilor”, a spus Oprescu.

Inspectorul şcolar general al judeţului, Adrian Bărbulete, a subliniat rolul părinţilor în educaţia elevilor şi a vorbit despre parteneriatul între părinţi şi familie. AGERPRES