20 de firme şi zeci de studenţi au fost prezenţi la un târg de joburi organizat de Universitatea din Craiova

Zeci de studenţi şi 20 de firme din diverse domenii – bancar, consultanţă, firme de recrutare – au participat, pe 5 decembrie, la un târg de joburi organizat de Universitatea din Craiova în holul central al instituţiei, în cadrul proiectului transfrontalier “O şansă pentru dezvoltare”. La standurile amenajate de către organizatori, cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă au putut să discute cu recrutorii de la companii şi agenţii de recrutare, au lăsat un CV, au participat la un scurt interviu şi au putut afla informaţii suplimentare despre paşii pe care îi presupune adaptarea în companie.

Gabriela Iacobescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe, care a găzduit târgul de joburi, a afirmat că acesta a fost destinat în primul rând studenţilor din ultimii ani şi doritorilor de informaţii de pe piaţa muncii.

“Au participat 20 de firme care sunt şi parteneri de practică ai Universităţii din Craiova şi sperăm ca un număr cât mai mare de studenţi să îşi găsească un loc de muncă. Firmele participante au avut acces la o resursă umană valoroasă, dornică să îşi găsească un loc de muncă în comunitatea noastră şi să contribuie la dezvoltarea socio-economică a acesteia”, a spus Iacobescu.

Proiectul “O şansă pentru dezvoltare” vizează creşterea capacităţii de angajare a absolvenţilor prin dezvoltarea abilităţilor profesionale şi asigurarea unei mai bune comunicări între angajatori şi persoanele care caută un loc de muncă în judeţele Dolj, Vidin şi Veliko Tîrnovo (Bulgaria). Prioritatea sa este includerea pe piaţa muncii a studenţilor şi a absolvenţilor de învăţământ superior din regiunea de implementare a proiectului.

În cadrul proiectului, o parte dintre absolvenţii Facultăţilor de Ştiinţe, de Economie şi Administrarea Afacerilor şi de Litere au fost specializaţi în domenii de nişă prin intermediul unor cursuri postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională, cursuri de perfecţionare etc.. AGERPRES