Reprezentanţii “Universitaria” solicită să fie implicate în elaborarea noului cadru legislativ naţional în educaţie

Reprezentanţii Consorţiului "Universitaria" solicită Ministerul Educaţiei Naţionale adoptarea unor măsuri legate de calitatea învăţământului superior, finanţarea acestuia, restricţiile şi obligaţiile financiare, necesitatea reevaluării şcolilor doctorale şi a criteriilor de clasificare a universităţilor.

Numărul candidaţilor cu media 10 la Evaluarea Naţională a crescut, după contestaţii, de la 319 la 345

Numărul candidaţilor cu media generală 10 la Evaluarea Naţională a crescut, după soluţionarea contestaţiilor, de la 319 la 345, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Marian Preda: Consorţiul Universitaria nu-şi va pleca capul în faţa unor conducători vremelnici din România

Universităţile mari din România nu trebuie să îşi plece capul în faţa unor persoane care conduc vremelnic ţara, deşi se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte sprijinul şi interesul pe care îl acordă Ministerului Educaţiei, a declarat preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti, Marian Preda, într-o conferinţă de presă la Cluj, unde

Peste 6.000 de locuri scoase la concurs la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Un număr de 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă, au fost scoase la concurs la Universitatea Politehnică din Bucureşti pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2018-2019, anunţă UPB.

Ioan-Aurel Pop: Dacă finanţarea de la stat nu ţine seama de performanţă, de calitate, nu mai putem funcţiona

Universităţile din România ar trebui finanţate în funcţie de criteriul calităţii, consideră rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, academicianul Ioan-Aurel Pop.

Mihai Fifor: Am discutat despre înfiinţarea unui liceu tehnic militar la Târgovişte

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat la Târgovişte că a discutat cu autorităţile judeţene despre înfiinţarea unui liceu tehnic militar, în contextul în care este nevoie de forţă de muncă bine calificată. Propunerea înfiinţării unui liceu militar la Târgovişte a fost făcută de senatorul PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu.

Valentin Popa a stabilit componenţa Consiliului Consultativ al MEN

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a stabilit componenţa Consiliului Consultativ al MEN care are rolul principal de a contribui, prin expertiza membrilor săi, la elaborarea unui nou cadru legislativ pentru sistemul românesc de educaţie şi formare profesională

Brăila este, pentru al şaselea an consecutiv, pe primul loc pe ţară la Evaluarea Naţională

Judeţul Brăila se află, pentru al şaselea an consecutiv, pe primul loc în clasamentul pe ţară la Evaluarea Naţională, înregistrând o rată de promovabilitate de 89,54%, înainte de contestaţii. Nouă elevi au obţinut media 10,00, iar alţi 260 de absolvenţi au avut medii între 9 şi 9,99. Au mai existat 362 de

Ministerul Educaţiei va fi obligat să prezinte anual Parlamentului raportul privind starea învăţământului preuniversitar şi superior

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 20 iunie, un proiect privind modificarea Legii Educaţiei nr.1/2011 în sensul introducerii obligaţiei Ministerului Educaţiei Naţionale de a prezenta, anual, Parlamentului raportul privind starea învăţământului preuniversitar şi superior. Decizia a fost luată cu 188 de voturi favorabile, 3 împotrivă şi 89 de abţineri.

Școala Ecoterrienilor își anunță câștigătorii

Luna iunie anunță încheierea celei de-a doua ediții a proiectului „Școala Ecoterrienilor”, proiect de anvergură adresat instituțiilor de învățământ, desfășurat de ECOTIC și ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului în peste 200 de școli la nivel național.