Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor atenţionează asupra neregulilor privind salarizarea personalului

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Bihor, Flaviu Zancu, a atras atenţia asupra problemelor legate de salarizarea în învăţământ, el punctând că nu sunt aplicate o serie de prevederi legale sau sunt aplicate arbitrar.

A fost promulgată legea prin care cuantumul minim al bursei pentru elevi va fi stabilit prin hotărâre de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 17 ianuarie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Două noi specializări vor fi înfiinţate la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa” Iaşi

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" Iaşi au anunţat că pentru anul universitar 2019-2020 vor fi înfiinţate două noi specializări în cadrul facultăţilor de Farmacie şi Medicină Dentară.

Consiliul Judeţean al Elevilor Bistriţa-Năsăud trage un semnal de alarmă asupra “condiţiilor precare din şcoli”

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Bistriţa-Năsăud a decis să tragă un semnal de alarmă, printr-o postare pe pagina proprie de Facebook, asupra "condiţiilor precare din şcoli", afirmând că aproximativ 1.700 de elevi studiază în unităţi care au toaletele în exteriorul clădirilor, în timp ce în celelalte, deşi se adună bani la fondul

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea a lansat un formular de sesizare on-line pentru problemele din şcoli

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea a lansat un formular de sesizare on-line prin care tinerii, sub rezerva anonimatului, pot raporta situaţiile neplăcute întâlnite în şcoli, au informat reprezentanţii elevilor vrânceni.

Facultatea de Matematică din cadrul UBB lansează un program postuniversitar dedicat securităţii sistemelor informatice

Un program post universitar de securitate a sistemelor informatice este iniţiat de Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), arată un comunicat transmis pe 15 ianuarie.

Alianța „Universitatea Civică Europenă” – CIVIS se consolidează la București

Reuniți la Universitatea din București în perioada 8-11 ianuarie 2019, reprezentanții celor opt universități europene din cadrul alianței de universități europene CIVIS au discutat despre viziunea și scopurile comune ale parteneriatului, pentru a contura un proiect pe termen lung.

Proiect pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a studenţilor, derulat de USV

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV) implementează un proiect în valoare de 2,2 milioane de lei, pentru creşterea accesului la stagii de practică, care să faciliteze inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

Universitatea din Craiova deschide un centru de asistenţă pentru studenţii de anul I aflaţi în situaţii de risc

Universitatea din Craiova deschide Centrul de resurse şi asistenţă în învăţare şi formare (CRAIF), proiect destinat studenţilor de anul I aflaţi în situaţii de risc. Potrivit unui comunicat al Universităţii din Craiova, beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 1.050 de studenţi, câte 350 de pentru fiecare an de derulare a proiectului, de la

Studenţii de la UAIC îşi pot achita taxele online

Reprezentanţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi au anunţat că a fost inaugurată platforma de plată online a taxelor pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior.