Patru medalii şi două menţiuni – bilanţul lotului României la cea de a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică

Lotul României a obţinut şase premii - o medalie de aur, una de argint, două medalii de bronz şi două menţiuni - la cea de a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 3 - 14 iulie, la Cluj-Napoca.

Au început înscrierile pentru admiterea 2018 la Universitatea „Ovidius” din Constanţa

În acest an, cele 16 facultăți ale Universității „Ovidius” din Constanţa își așteaptă viitorii studenți la înscrieri, pentru programele de licență și master, sesiunea iulie, în perioada 9 – 30 iulie. Toate informațiile legate de admiterea 2018 pot fi accesate pe http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar şi pe site-urile facultăţilor.

Elevii care au obţinut media zece la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională vor fi premiaţi de primăriile sectoarelor 1 şi 5

Elevii care au obţinut media zece la sesiunea din vara aceasta a bacalaureatului şi la Evaluarea Naţională vor fi premiaţi de primăriile sectoarelor 1 şi 5.

Dezbatere pe tema „Noi parteneriate – Noi oportunităţi pentru studenţi” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În Sala Senatului Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc, în cadrul proiectului „Comunicare eficientă și consiliere educaţională în vederea integrării pe piața muncii” (CECIM), o masă rotundă intitulată „Noi parteneriate – Noi oportunităţi pentru studenţi”.

Galați Summer University a ajuns la ediția a VI-a

Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (LSG) organizează în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Casa de Cultură a Studenților din Galați, în perioada 16.07.2018 – 30.07.2018 cea de-a VI-a ediţie a proiectului educaţional „Universitate de vară pentru elevi – Galaţi Summer University”.

Liceenii din Sectorul 3 vor avea, din luna septembrie, un Consiliu Local al Tinerilor

Liceenii din Sectorul 3 vor avea, din luna septembrie, un Consiliu Local al Tinerilor, acesta fiind constituit ca parte a proiectului "Tinerii în dialog cu Autorităţile Publice Locale ale Sectorului 3", realizat de Asociaţia Ţara Tinerilor Uniţi, în parteneriat cu Primăria de sector.

Stimulente de 1.000 lei şi 3.000 lei pentru absolvenţii cu media 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat

Guvernul a decis, în şedinţa de pe 12 iulie, acordarea unor stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi de câte 3.000 de lei pentru cei care au avut media 10 la examenul de bacalaureat.

Ofertă generoasă pentru viitorii studenți ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Oferta academică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad pentru anul universitar 2018-2019 este generoasă, ea cuprinzând 41 de specializări licenţă (peste 2000 de locuri), 25 studii aprofundate la nivel de masterat (peste 1000 de locuri), cursuri postuniversitare de specialitate, Şcoală doctorală în domeniul Medicină şi Biologie.

Ministerul Educației a pus în dezbatere un proiect care prevede majorarea sumelor din programul “Bani de liceu”

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede majorarea cuantumului sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", precum şi plafonul venitului/ membru de familie care nu a fost modificat din septembrie 2004.

Pentru anul 2018 USAMV Iași oferă peste 1000 de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a dat start sesiunii de admitere la licență și master pe 12 iulie, perioada de înscriere fiind 12-20/21 iulie 2018, între orele 08:00 și 16:00.