Primul concurs național Edu Minecraft și-a desemnat câștigătorii

Prima ediție a Concursului Național Minecraft pentru Educație (Edu Minecraft) a provocat 89 de echipe de elevi de gimnaziu și liceu din toată țara să conceapă structura exterioară și interioară a cetății Alba Carolina, din Alba Iulia.

Parteneriat în cadrul unui proiect Erasmus+ din partea Facultății de Științe ale Educației, USV

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a realizat toate activitățile din cadrul Proiectului Erasmus+ KA 2 - 2 IMINED, Grant Agreement Number 2016-1-LT01-KA204-023223.

Rectorul Universităţii din Craiova a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol

Rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spînu, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol (cu sediul în Chişinău), cu prilejul manifestărilor dedicate Centenarului.

Liceul “Nicolae Bolcaş” din Beiuş va avea imprimantă 3D, pentru materiale didactice

Profesorii Liceului "Nicolae Bolcaş" din Beiuş - absolvit de olimpicul mondial cu aur la informatică Tamio-Vesa-Nakajima - au câştigat un proiect, în valoare de 7.000 de lei, prin care vor achiziţiona o imprimantă 3D şi un set de roboţi modulari Lego Mindstorms.

Ecaterina Andronescu: Lansez spre sfârşitul lunii ianuarie un draft al legii educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că intenţionează să lanseze în dezbatere la sfârşitul lunii ianuarie un proiect al noii legi a educaţiei, subliniind că raportul Preşedinţiei, "România educată", cuprinde idei care nu au cum să nu fie luate în seamă.

CNMR anunţă constituirea Grupului de lucru mixt cu MEN pentru îmbunătăţirea calităţii actului educaţional

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) anunţă că, în urma unei întâlniri de lucru avute cu ministrul educaţiei naţionale, Ecaterina Andronescu, a fost constituit Grupul de Lucru Mixt MEN - CNMR pentru îmbunătăţirea calităţii actului educaţional şi asigurării resurselor necesare.

Campanie „Daruri pentru suflet” organizată de studenţii Facultăţii de Litere de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În perioada noiembrie – decembrie 2018, studenţii de la programul de studii Comunicare şi relaţii publice, coordonaţi de Conf. univ. dr. Bînduşa-Mariana Amălăncei şi Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiţă-Buzoianu, de la Facultatea de Litere, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău au organizat campania intitulată „Daruri pentru suflet”.

Ecaterina Andronescu: M-a îngrijorat că 55.000 de elevi nu au luat măcar 5 la evaluarea din 2018

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că este îngrijorată de faptul că la evaluarea naţională pentru clasa a 8-a din anul acesta au fost 55.000 de elevi care nu au luat nici măcar nota 5, menţionând că trebuie aflat "declicul" când încep să scadă rezultatele acestor elevi.

Mihnea Costoiu: De 200 de ani Politehnica construieşte pentru societate

Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB), Mihnea Costoiu, a declarat că de 200 de ani Politehnica construieşte pentru societatea din ţara noastră, el subliniind şi că învăţământul românesc trebuie să aibă parte de mai multă atenţie şi de o dezbatere reală în interior.

Ecaterina Andronescu: Doar 0-20% dintre absolvenţii de liceu tehnologic reuşesc să promoveze bacalaureatul

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că istoria arată că absolvenţii de liceu tehnologic nu reuşesc să promoveze bacalaureatul decât într-o proporţie mică, de 0-20%, ea subliniind că poate ar trebui introdus bacalaureatul diferenţiat pentru ca aceştia să nu fie trimişi în societate fără nicio finalizare a examenului de absolvire.