Universitatea de Vest din Timișoara nu poate acoperi solicitările de cazare în cămine, dar Politehnica are excedent de spaţii

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) nu va putea asigura nici în acest an cazarea în cămine pentru toţi studenţii solicitanţi, în timp ce Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) are excedent de spaţii, pe care le-a pus în fiecare an la dispoziţia universităţilor care au deficit.

Aproximativ 4.000 de studenţi de la UAIC Iaşi nu au loc de cazare

Aproximativ jumătate dintre studenţii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi care au depus cereri de cazare nu au asigurate locuri în cămine. Reprezentanţii Biroului de Presă al UAIC Iaşi au declarat că pentru anul universitar 2019-2020, instituţia de învăţământ superior pune la dispoziţia studenţilor 5.500 de locuri de cazare,

Portalul Edumanager.ro anunță deschiderea perioadei de înscriere a proiectelor pentru Gala Edumanager

Portalul Edumanager.ro, împreună cu Oameni și Companii, organizează cea de-a VII-a ediție a Galei Edumanager.ro pe 19 noiembrie, la Hotel Pullman, în București.

Facilităţi suplimentare pentru studenţi pe segmentul de mobilitate academică

Studenţii şi studenţii doctoranzi vor beneficia, începând din noul an universitar, de dreptul de a li se recunoaşte creditele transferabile obţinute la alte programe de studii din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior.

Cluburile sportive studenţeşti trec în subordinea instituţiilor de învăţământ superior

Cluburile sportive studenţeşti cu personalitate juridică, înfiinţate, potrivit legii, prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, vor funcţiona, începând din noul an universitar, în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat.

Universitatea „Ovidius” din Constanța a participat la Sci+Fi FEST 2019

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a participat la ediția 2019 a Festivalului de Știință și Imaginație Sci+Fi FEST organizat de către Revista de Știință și Tehnică și găzduit de ParkLake Shopping Center, București.

Universităţile din Arad acoperă cererea de cazare a studenţilor, mai mică decât în anii anteriori

Cele două universităţi din Arad, una de stat şi cealaltă privată, vor acoperi necesarul de locuri de cazare în cămine, cererea fiind mult mai mică decât în anii anteriori, atât din cauza reducerii numărul studenţilor, cât şi pentru că mulţi aleg să închirieze locuinţe pe perioada studiilor.

Proiecte UMFST pentru reducerea abandonului în primul an de studii şi îmbunătăţirea performanţelor academice

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) 'George Emil Palade' din Târgu Mureş a câştigat finanţare externă pentru trei proiecte ROSE (Romania Secondary Education Project) prin care se urmăreşte reducerea abandonului în primul an de studii, creşterea ratei de promovare a examenelor şi îmbunătăţirea performanţelor academice pentru aproape 530 de studenţi.

Kinderpedia obține o finanțare de 45,000 euro în cadrul Innovators for Children

Kinderpedia, soluția completă de management și comunicare dedicată grădinițelor și școlilor, a obținut o finanțare de 45,000 de euro de la Innovators for Children, un program de accelerare organizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel.

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează cursuri de specializare postuniversitară în cadrul proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“

Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de beneficiar, anunță continuarea Programului integrat de dezvoltare a competențelor personalului didactic din învățământul terțiar universitar și non-universitar, prin organizarea și în luna septembrie 2019 a Cursurilor de Specializare Postuniversitară în cadrul proiectului „ProInfo – pregătirea resursei umane în Informatică“.