La Constanţa are loc Olimpiada Naţională de Chimie

Circa 350 de elevi din clasele VIII - XII din toată ţara, însoţiţi de dascăli, au participat, pe 21 martie, la Constanţa, la deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Chimie, iar după probele pe care aceştia le vor susţine în următoarele două zile, duminică va avea loc, printr-o probă de baraj, selecţia

Ziua Francofoniei la Facultatea de Litere a Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău

La ediția a XIX-a a sărbătorii Zilei Francofoniei organizate la Facultatea de Litere a Universităţii "Vasile Alecsandri" din Bacău, pe data de 19 martie, au fost dezbătute teme actuale precum miza limbii franceze în ziua de azi, libertatea și curajul de a-ți asuma opiniile și a accepta diversitatea, renunțarea la clișee sau

Studenții de la Poliție Locală din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost în vizită la IPJ

Studenții din anul II de la programul de studii Poliție Locală din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava se pregătesc cu pași mari și siguri să-și înceapă cariera.

Universitatea “Danubius” din Galați este parteneră într-un proiect din domeniul Specializare inteligentă – SUCCES

Universitatea "Danubius" din Galaţi, în calitate de solicitant, anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul “Soluții inovatoare pentru Universități și Colegiul tehnic în vederea asigurării Competitivității procesului Educațional, corelat cu domeniile de Specializare inteligentă - SUCCES”, POCU320/6/21/122555, care se va implementa în Regiunile de dezvoltare Sud-Est, Nord-Est și București-Ilfov.

Studenţii UPB au obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada SEMOUS

Cei patru studenţi care au reprezentat Universitatea Politehnica din Bucureşti la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students - SEEMOUS 2019, care s-a desfăşurat la Devin (Bulgaria) în perioada 12-17 martie, au obţinut trei medalii de aur şi una de argint.

Proiect de prevenire în familie a consumului de droguri în 2 unităţi şcolare din judeţul Alba

Un proiect de prevenire în familie a consumului de droguri, ce implică activităţi interactive cu părinţii, în vederea consolidării legăturile afective dintre membrii familiei şi formarea de abilităţi educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri se va derula în perioada martie - iunie, în judeţul Alba.

Peste 6,3 milioane euro pentru modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică, la UMFST Târgu Mureş

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, profesor universitar doctor Leonard Azamfirei, şi directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, au semnat, pe 19 martie, un contract de finanţare în valoare de peste 6,3 milioane euro pentru modernizarea spaţiilor educaţionale şi eficientizarea energetică a unor clădiri ale universităţii.

Guvernul a decis schimbarea numelui Academiei Tehnice Militare

Guvernul a decis, în şedinţa de pe 19 martie, schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare în Academia Tehnica Militară "Ferdinand I".

Marek Kuchcinski a adresat o scrisoare de mulţumire Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava

Ca urmare a participării prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector al USV, la Conferința Internațională „Europa Carpaților”, care a avut loc în Krasiczyn (Polonia), Marek Kuchcinski, mareșalul Seimului Republicii Polone (Camera inferioară a Parlamentului polon), a adresat Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava o scrisoare de mulțumire, deschizând astfel o nouă direcție

Universitatea de Vest lansează programul de psihoterapie online, destinat reducerii anxietății și depresiei

Universitatea de Vest din Timișoara lansează un nou program online de psihoterapie, cu o durată de înscriere de o săptămână și o durată de desfășurare de nouă săptămâni.