Proiect pilot de educaţie financiară lansat de Inspectoratul Şcolar Cluj în 10 şcoli

Elevii din Cluj vor lua parte la un proiect pilot derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu o bancă comercială, al cărui scop este acela de a structura un modul de educaţie financiară care să poată fi adaptat la diversele vârste ale copiilor, de la şcolari la liceeni, dar şi la mediul

450 de elevi cu rezultate deosebite şi profesorii lor, premiaţi de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Harghita

Aproximativ 450 de elevi harghiteni cu rezultate deosebite la concursurile din anul şcolar trecut şi profesorii care i-au îndrumat au fost premiaţi, pe 13 decembrie, de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Harghita.

Elevii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

Lotul de juniori al României a obţinut cinci medalii de argint şi o medalie de bronz la cea de-a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2 - 11 decembrie, la Gaborone (Botswana), informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ecaterina Andronescu: Îmi propun ca în fiecare clasă să existe o tablă inteligentă şi fiecare elev să aibă pe bancă un laptop

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că una dintre principale priorităţi ale mandatului său este dotarea fiecărei clase cu o tablă inteligentă, iar fiecare elev să aibă pe bancă un laptop, în condiţiile în care, momentan, şcolile sunt dotate necorespunzător, cu calculatoare de acum 20 de ani.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe primul loc în Metarankingul Universitar

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca se află pe primul loc, pentru al treilea an consecutiv, în Metarankingul Universitar - Clasamentul universităţilor din România, realizat de către un grup de profesori universitari, a anunţat Asociaţia Cercetătorilor Ad Astra.

Ediția aniversară a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat și-a anunțat câștigătorii

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ediția a X-a, și-a desemnat câștigătorii în cadrul unui eveniment festiv, desfășurat în sala Rondă a Hotelului Intercontinental din Capitală. Premierea s-a facut în prezența reprezentanților autorităților de mediu, a producătorilor, partenerilor ECOTIC, mediului ONG și, desigur, a câștigătorilor din cadrul acestei ediții aniversare.

Universitatea din Oradea a finalizat patru proiecte finanţate prin FDI cu peste 660.000 de lei

Universitatea Oradea a finalizat patru proiecte cu finanţare prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI), care au ca principale obiective cercetarea de excelenţă în domeniul nanometalelor, laboratoare moderne pentru biologie, antreprenoriat în rândul studenţilor şi promovarea instituţiei.

Peste 500 de liceeni din patru judeţe, consiliaţi în alegerea carierei de către profesori universitari şi angajatori

Peste 500 de liceeni provenind din patru judeţe au fost consiliaţi, începând cu luna octombrie, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, de către profesori universitari şi angajatori sibieni, care au dorit astfel să-i ajute să îşi aleagă profesia potrivită.

Peste 130 de olimpici şi profesorii lor, premiaţi de Consiliul Judeţean Buzău

Un număr de 91 de elevi premiaţi în 2018 la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi 43 de dascăli au fost premiaţi, pe 12 decembrie, de conducerea Consiliului Judeţean Buzău, cu sume de bani cuprinse între 300 şi 600 de lei şi diplome de merit.

Leonard Azamfirei (UMFST): Cea mai importantă provocare din 2019 va fi evaluarea şcolilor doctorale din România

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat că una dintre cele mai importante provocări ale anului 2019 vizează evaluarea instituţională a tuturor şcolilor doctorale din România, iar universitatea mureşeană începe procesul de pregătire în acest sens.