Ministrul Valentin Popa: Peste 900 de locuri bugetate nu sunt utilizate de către Universitatea din Bucureşti

Peste 900 de locuri bugetate nu sunt utilizate de către Universitatea din Bucureşti, deşi are suficient de mulţi studenţi cu taxă care le-ar putea ocupa, a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

PRO CARIERA – prima ediție a Zilelor Carierei, la USAMVCluj-Napoca

Prima ediție a Zilelor Carierei – PRO CARIERA la USAMVCluj-Napoca va avea loc în perioada 24-25 aprilie, între orele 9.00 – 16.00, în Amfiteatrele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” din incinta Institutului pentru Științele Vieții.

Conferinţă cu participare internaţională la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul USV

În perioada 27-29 aprilie 2018, Asociaţia LUMEN şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Ştiinţifică de Drept şi Administraţie Publică Suceava şi Universitatea „Yuriy Fedkovych“ din Cernăuţi, organizează Conferinţa Internaţională Ştiinţifică LUMEN Rethinking Social Action. Core Values in Practice –

În cadrul Zilelor europene de sprijin parental și educație parentală, România împărtășește din exemplele sale de bună practică

UNICEF în România în parteneriat cu HoltIS și Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților au organizat Zilele europene de sprijin parental și educație parentală la Iași, în intervalul 19-20 aprilie 2018.

ASSMB va derula un program în şcoli pentru conştientizarea importanţei vaccinării

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale doreşte să demareze un program în şcoli pentru conştientizarea importanţei vaccinării, a declarat directorul medical al instituţiei, Turkes Ablachim.

Adrian Iacob a fost numit rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”

Prof. univ. dr. Adrian Iacob este noul rector al Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', anunţă MAI.

Parteneriatul şcoală-elev-părinte, temă centrală a Adunării Generale a FNAP-IP

Parteneriatul şcoală-elev-părinte, în care rolul părintelui este pe un trend ascendent, a fost evidenţiat pe 20 aprilie la Adunarea Generală a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ preuniversitar (FNAP-IP), desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Senatul UBB nu a acceptat demisia rectorului Ioan-Aurel Pop

Istoricul clujean Ioan-Aurel Pop a declarat că Senatul Universităţii Babeş-Bolyai a discutat situaţia creată în urma câştigării preşedinţiei Academiei Române şi că s-a făcut propunerea ca pentru păstrarea continuităţii să fie refuzată ideea demisiei sale din funcţia de rector al unităţii de învăţământ.

Degustări de produse tradiționale, parada portului popular și scenete de teatru la un festival unic al studenților de la USAMV Cluj-Napoca

USAMV Cluj-Napoca anunță organizarea, prin Facultatea de Agricultură, a Festivalului Produselor Tradiționale Românești, pe 23 aprilie, între orele 10.00 – 16.00, la Centrul pentru Biodiversitate din campusul universității.

“Candela Marii Uniri”, aprinsă la Arad cu ocazia desfăşurării Congresului Internațional de Istorie a Presei

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad şi Asociația Română de Istorie a Presei au organizat, în perioada 20-21 aprilie, în Sala Ferdinand a Primăriei Arad şi la Biblioteca Judeţeană A.D.Xenopol, cel de-al XI-lea Congres Internațional de Istorie a Presei, cu tema „Presa Marii Uniri”.