Simularea Bacalaureatului începe cu proba de Limba şi literatura română

Simularea probelor scrise din examenul naţional de Bacalaureat 2018 va începe luni cu proba la Limba şi literatura română - proba E) a) care va fi susţinută de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a.

Cuantumul burselor pentru studenţii doctoranzi a fost majorat

Valoarea burselor studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat, finanţate de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, a fost majorată, începând cu luna martie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

Un elev vasluian s-a calificat la faza naţională a olimpiadelor la patru discipline

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul "Emil Racoviţă" din municipiul Vaslui s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare la patru discipline. Alin Sava s-a clasat primul din judeţ la olimpiadele de Chimie, Fizică, Matematică şi Informatică.

Bistriţa-Năsăud: Trei sferturi dintre elevii claselor a opta nu au obţinut note de trecere la matematică, la simularea Evaluării Naţionale

Trei sferturi dintre cei peste 2.900 de elevi de clasa a opta din judeţul Bistriţa-Năsăud care au participat la simularea examenului de Evaluare Naţională nu au reuşit să obţină note de trecere la matematică, potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Monica Buboly.

Studenţii UAV Arad au fost motivaţi de Gabriela Szabo să îşi găsească job înainte de terminarea facultăţii

Fosta atletă Gabriela Szabo a fost, pe 16 martie, oaspetele de onoare al primei ediţii a Bursei locurilor de muncă pentru studenţii Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad, la care au fost prezente cu oferte de joburi peste 30 dintre cele mai importante companii din zona de Vest a ţării.

Regulile privind înscrierea la ora de religie, schimbate de Ministerul Educaţiei

Ministrul Educaţiei a semnat un ordin de ministru prin care părinţii îşi vor da acordul pentru ora de religie doar o singură dată pentru toată perioada de şcolarizare, nu în fiecare an, aşa cum se întâmpla până acum.

Trei din patru studenţi români îşi continuă educaţia post-universitară, comparativ cu doi din cinci în ECE

Trei din patru studenţi români doresc să-şi continue educaţia post-universitară, comparativ cu doi din cinci în Europa Centrală şi de Est, se arată într-un studiu al Deloitte România.

Ziua Anglofoniei a fost sărbătorită la Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău

Pe 14 martie 2018, Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat, ca în fiecare an, o serie de activități dedicate culturii anglofone și limbii engleze, reunite sub titlul Celebrating Anglophone Cultures.

Parteneriat între Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii a USAMV Cluj-Napoca și secția de echitație a CS Universitatea Cluj

Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii (FZB), din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, și Clubul Sportiv Universitatea Cluj au pus bazele unei colaborări în ceea ce privește secția de echitație a clubului.

Se lansează campania Hai pe NET! 2018

Pe 16 martie, de la ora 11.00, la sala de conferințe Știrbei Center, Str. Știrbei Vodă 104, din București va avea loc lansarea campaniei de incluziune digitală Hai pe net, 2018!