A fost promulgată legea privind tariful redus la transport pentru elevii din învăţământul preuniversitar

Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%, potrivit unei legi promulgate, pe 19 martie, de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea

Decernarea în ASE a Burselor Regale “Regele Carol I” și “Regina Elisabeta”

Pe 13 martie, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București a avut loc ceremonia de acordare a Burselor Regale "Regele Carol I" și "Regina Elisabeta", înmânate de către Alteța Sa Regală, Principele Radu al României, în prezența conducerii ASE, a cadrelor didactice și a studenților.

Nuvela, romanul interbelic şi cel psihologic – la simularea probei de Limba şi literatura română a Bacalaureatului

Nuvela, particularităţile textului poetic aparţinând lui Mihai Eminescu, romanul interbelic, dar şi romanul psihologic au constituit subiecte, luni, la proba la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean: Sunt mândru de investiţiile realizate în Clinicile Universitare de Chirurgie Generală II şi Secţia Clinică ATI II, unde studenţii şi medicii rezidenţi se specializează alături de cadre didactice ale UVVG

În baza parteneriatului încheiat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” cu Primăria şi Consiliul Judeţean Arad, pentru dezvoltarea învăţământului medical, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a participat, pe 16 martie, alături de primarul Gheorghe Falcă şi de Iustin Cionca, preşedintele C.J.A., la prezentarea noilor

CCR a admis sesizarea PNL şi PMP în legătură cu proiectul privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic de la Târgu Mureş

Curtea Constituţională a României a admis pe 19 martie sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş. "S-a admis contestaţia şi s-a declarat neconstituţională legea", a spus preşedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul şedinţei. El a arătat că Parlamentul nu poate da

Asociaţia Elevilor Constanţa solicită mărirea burselor acordate de municipalitatea locală

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a transmis, pe 19 martie, un comunicat de presă în care critică lipsa de transparenţă în deciziile luate de primarul municipiului Constanţei, Decebal Făgădău, la elaborarea proiectului hotărârii de consiliu local (HCL) privind numărul şi cuantumul burselor şcolare pentru semestrul al doilea.

PNL va contesta la CCR legea prin care Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe acţiuni

PNL va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea prin care Regia Autonomă Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe acţiuni, a anunţat deputatul liberal Florica Cherecheş.

Simularea Bacalaureatului începe cu proba de Limba şi literatura română

Simularea probelor scrise din examenul naţional de Bacalaureat 2018 va începe luni cu proba la Limba şi literatura română - proba E) a) care va fi susţinută de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a.

Cuantumul burselor pentru studenţii doctoranzi a fost majorat

Valoarea burselor studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat, finanţate de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, a fost majorată, începând cu luna martie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

Un elev vasluian s-a calificat la faza naţională a olimpiadelor la patru discipline

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul "Emil Racoviţă" din municipiul Vaslui s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare la patru discipline. Alin Sava s-a clasat primul din judeţ la olimpiadele de Chimie, Fizică, Matematică şi Informatică.