Mihnea Costoiu: UPB este integratorul în zona academică a strategiei europene pentru cercetare în domeniul energiei

Strategia energetică naţională, finanţarea proiectelor de eficienţă energetică şi strategia de securizare energetică regională au fost temele abordate pe 25 aprilie la Universitatea Politehnica din Bucureşti în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Afacerilor Externe cu prilejul lansării revistei "Excelenţă pentru viitor - Energie, ediţia a V-a".

Peste 25 de edituri şi case editoriale la Salonul Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum” de la USV

Biblioteca Universităţii ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV) organizează cea de-a cincea ediţie a Salonului Internaţional de Carte "Alma Mater Librorum", în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava, manifestarea înscriindu-se în programul evenimentelor speciale care marchează Centenarul Marii Uniri, a anunţat purtătorul de cuvânt al USV, Codruţ Şerban.

Primul program de leadership școlar din România începe cu 40 de directori de școli

Academia de Leadership și Management Școlar, un program pilot de leadership adresat directorilor de școală care își propune să crească nivelul calității educației în România, a început cursurile cu primii 40 de cursanți. Inițial, prima serie fusese gândită pentru un număr de 30 de beneficiari, însă datorită cererii mari – 500

Succes al cercetătorilor UPB, la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva

Cercetători ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut mai multe medalii la cea de-a 46-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva. Purtătorul de cuvânt al UPB, Cornel Chira, a declarat că s-au obţinut două medalii de aur şi una de argint din partea organizatorilor, dar şi alte 4 medalii

Studenţii ieșeni de la Automatică şi Calculatoare, pe locul al treilea la “Intelligent Car Racing”, în Germania

O echipă de studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIAŞI) s-a clasat pe locul al treilea la concursul "NXP Cup 2018, Intelligent Car Racing".

Mircea Dumitru: Universitatea Bucureşti a fost criticată public că a respectat cadrul legal

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că ideea că această instituţie de învăţământ superior a returnat 900 de locuri pentru că "nu a fost capabilă" să le redistribuie în timpul anului universitar reprezintă "o invitaţie" din partea ministrului Educaţiei "la a încălca legea".

Ioan-Aurel Pop va cumula funcţia de rector UBB cu cea de preşedinte al Academiei Române

Senatul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj a aprobat, pe 24 aprilie, cu 76 de voturi "pentru" cumularea de către prof.dr. Ioan-Aurel Pop a funcţiilor de rector al instituţiei de învăţământ superior şi de preşedinte al Academiei Române.

Ministerul Educației: În baza autonomiei universitare, realocarea locurilor bugetate este legală

Realocarea locurilor bugetate este legală între programele de studii ale unei facultăţi sau între facultăţi, în baza autonomiei universitare, indiferent de momentul la care acestea se disponibilizează, a informat Ministerul Educaţiei Naţionale, printr-un comunicat de presă transmis pe 24 aprilie.

Universitatea Ovidius organizează prima conferinţă ştiinţifică pentru elaborarea Codului Maritim Român

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius organizează, în perioada 26-27 aprilie, prima ediţie a conferinţei naţionale "Codul Maritim Român (CMR). Necesitatea elaborării şi adoptării", potrivit unui comunicat de presă semnat de decanul facultăţii, prof. dr. Adrian Stoica.

Două produse prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca se află în procedură de atestare la Ministerul Agriculturii

Două produse tradiţionale româneşti, a căror reţetă ar data din secolul al XVIII-lea şi care au fost prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca în cadrul unui festival culinar, se află în procedură de atestare naţională la Ministerul Agriculturii.