Președintele CJ Suceava dorește extinderea învăţământului dual în județ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat pe 20 septembrue la ''Caravana meseriilor'', la Colegiul Tehnic ''Petru Muşat'', acţiune pe care a iniţiat-o în parteneriat cu Şcoala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) din Braşov, în vederea dezvoltării învăţământului dual.

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la SNSPA

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va marca pe 21 septembrie începerea noului an universitar prin organizarea unui eveniment de promovare a cercetării româneşti în domeniul integrării europene şi al relaţiilor internaţionale, eveniment care este parte a celei de-a patra ediţii a seriei Noaptea Cercetătorilor Europeni, celebrată în acelaşi timp

UVVG a fost prezentă la cea de-a 30-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018 la Geneva

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, a participat, recent, la Geneva, la cea de-a 30-a ediție a Conferinţei Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională - EAIE 2018, eveniment care a reunit universități din 95 de țări din lume, cu peste

5000 de elevi se pot înscrie în 34 de centre gratuite de pregătire pentru Olimpiadă, program lansat de Fundaţia eMAG şi BCR

Un număr de 5000 de elevi se pot înscrie în programul „Hai la Olimpiadă”, implementat de Fundaţia eMAG în parteneriat cu BCR, aceştia având la dispoziţie 34 de centre gratuite de pregătire, în 18 judeţe.

Universitatea ”Danubius”: 26 de ani de excelență în educație

FacebookGoogle+TwitterLinkedin

Studenție și profesori suceveni la CreativLit Ipotești

În perioada 24-28 septembrie 2018, mai mulți studenți, de la programe de licență și masterat, și profesori de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava vor participa la prima ediție a Tabărei CreativLit Ipotești, organizată la Ipotești de Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Proiect de anvergură la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani

Legendele, eroii, istoria şi identitatea naţională, teatrul, filmul şi scenografia vor fi nucleul unui proiect ce se anunţă a fi deosebit de atractiv pentru elevii şi dascălii Colegiului Naţional „August Treboniu Laurian”.

Un centru de studii coreene va fi înființat la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va înființa un centru de studii coreene, prin proiectul ROK Center for Korean Studies. Proiectul este finanțat de The Academy of Korean Studies, prin Korean Studies Promotion Service, cu suma de 96 de milioane WON (circa 342.022 lei).

Universităţi şi licee internaţionale îşi vor prezenta oferta educaţională la World Education Fair

Zeci de instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveţia, Spania, SUA şi Canada vor fi prezente în acest weekend la Bucureşti pentru a-şi face cunoscută oferta educaţională la cea de-a 29-a ediţie a World Education Fair (WEF).

Inspectorul şcolar general din Vrancea a fost repus a doua oară în funcţie prin decizia Curţii de Apel Galaţi

Dorin Cristea, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, va fi repus în funcţie, în urma unei decizii pronunţate de Curtea de Apel Galaţi.