Absolvenţii de gimnaziu din Brăila, Prahova, Cluj şi Bucureşti – cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională

Absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţele Brăila, Prahova, Cluj şi Municipiul Bucureşti au înregistrat cele mai bune rezultate la sesiunea 2018 a Evaluării Naţionale, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Trei elevi români au obținut marele premiu la olimpiada internaţională de robotică Genius Olympiad

Trei elevi români au obţinut marele premiu la olimpiada internaţională de robotică Genius Olympiad, desfăşurată în perioada 12 - 15 iunie la Oswego, în Statele Unite, la care au participat 1.200 de elevi din 73 de ţări.

Bicentenar Vasile Alecsandri la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Având în vedere menţiunea din mitrica de naştere aflată la Serviciul Judeţean Iaşi al Arhivelor Naţionale („Vasilică este născut la 14 iunie 1818, în tîrgul Bacăului” – Vasile Alecsandri, tatăl; cf. Gh. Ungureanu, „Câteva date inedite despre familia şi vieaţa poetului Vasile Alecsandri”, în „Cetatea Moldovei”, Iaşi.

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a lansat strategia şi acţiunile pentru proiectul “Danubius-RI, Dans”

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi Institutul de Cercetare Dezvoltare de Ştiinţe Biologice din Bucureşti au organizat conferinţa de lansare a proiectului "Strategie şi acţiuni pentru pregătirea participării naţionale la Proiectul 'Danubius-RI, Dans'", se arată într-un comunicat transmis de instituţia gălăţeană.

Laborator pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale programatorilor, inaugurat la UTCN

Un laborator echipat de Google a fost inaugurat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), acesta urmând să fie inclus, alături de alte două hub-uri tehnice similare care sunt realizate în Bucureşti şi Timişoara, în proiectul "Atelier Digital pentru Programatori".

Sesiune omagială „100 de ani de la Marea Unire”, în organizarea Academiei Române

Academia Română a omagiat pe 14 iunie printr-o serie de evenimente, personalitatea generalului francez Henri Mathias Berthelot și rolul său fundamental în reorganizarea Armatei Române și victoria românilor în Primul Război Mondial.

Conferința CIED Bacău “Stimularea ‘creşterii inteligente’ a tinerilor băcăuani în context european”

Pe 14 iunie, în Aula „Vasile Alecsandri” a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, a avut loc deschiderea lucrărilor Conferinței CIED Bacău 2018, cu tema Stimularea „creşterii inteligente” a tinerilor băcăuani în context european, organizată de Centrul Europe Direct (CIED) Bacău, găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu Consiliul Județean

Au fost lansate proiectul “Şcoli curate” şi ghidul pentru o bună guvernare în şcoli şi licee

FacebookGoogle+TwitterLinkedinProiectul “Şcoli curate: pentru o finanţare transparentă şi adecvată a şcolilor şi liceelor din România” a fost lansat, pe 15 iunie, de Societatea Academică din România, fiind prezentat şi un Ghid pentru bună guvernare a şcolilor. “Proiectul “Şcoli curate” este un instrument excepţional de sprijin al iniţiativelor personale şi instituţionale de combatere

Ministrul Educaţiei a aprobat o instrucţiune pentru reducerea birocraţiei

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a aprobat o instrucţiune pentru reducerea birocraţiei, numărul minim de proceduri la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar scăzând cu 65%, iar numărul de formulare - cu peste 70%. Potrivit unui comunicat al MEN, documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Mihnea Costoiu: În următorii 10 ani ne trebuie între 300.000 şi 400 000 de ingineri pentru dezvoltarea economică

Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat pe 16 iunie, la Şcoala Politică a TSD, că în următorii 10 ani sunt necesari între 300.000 şi 400 000 de ingineri pentru dezvoltarea economică, potrivit cifrelor oficiale.