A început “Săptămâna Voluntarului UNSR”

Uniunea Naţională a Studenţilor din România organizează, în perioada 20 – 28 aprilie, în Bucureşti şi în alte opt centre universitare cea de a XI-a ediţie a “Săptămânii Voluntarului UNSR“, în cadrul căreia vor avea loc mai multe evenimente dedicate studenţilor şi voluntarilor.

Potrivit preşedintelui UNSR, Daniela Lungu, în cadrul festivalului vor avea loc manifestări precum “Cucereşte scena“, în care va fi pusă în practică o abordare nouă a emisiunii “Românii au talent”, “Cupa FairPlay” – adresată pasionaţilor de fotbal sau baschet, “Parada Asociaţiilor”, “Jocurile copilăriei”, dar şi campionate de biliard, şah, concerte, un carnaval şi o proiecţie de film în aer liber.

“Este o săptămână dedicată vouă, o săptămână pentru voluntarii UNSR şi pentru studenţii din toată ţara. Acest eveniment se va desfăşura şi în alte opt centre universitare. Este un eveniment care cuprinde atât cultură, cât şi sănătate, distracţie şi educaţie. Am încercat să înglobăm de-a lungul celor şapte zile evenimente din mai multe domenii”, a afirmat liderul UNSR, la deschiderea manifestării.

“Săptămâna Voluntarului UNSR” se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Petroşani, Cluj, Târgu Mureş, Timişoara, Târgu Jiu, Craiova.

“În opinia mea este o activitate proprie organizaţiei din care faceţi parte şi foarte potrivită cu vârsta pe care o aveţi şi de aceea nu am cum să nu mă bucur că aţi avut o asemenea iniţiativă. Aş spune tuturor membrilor UNSR: Bine aţi venit acasă! Practic, UNSR s-a născut în această universitate. Sunteţi acum în etapa la care încercaţi să vă dezvoltaţi organizaţia şi lucrul acesta este extraordinar de important. Viaţa nu este făcută numai din componenta de acumulare într-o meserie pe care v-aţi ales-o, viaţa are nenumărate alte componente”, a afirmat preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti, Ecaterina Andronescu, la festivitatea de deschidere.

Ea i-a sfătuit pe studenţi să participe la start-up-uri adăugând astfel ca activităţi şi componenta de educaţie antreprenorială. “Este momentul în care această componentă puteţi să o şi materializaţi în ceva. Există un program de start-up-uri. Uitaţi-vă pe site-ul Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi încercaţi de la această vârstă să vă constituiţi în echipe în care să dezvoltaţi anumite proiecte. Anul acesta sunt programate 10.000 de start-up-uri. (…) Învăţaţi să scrieţi un proiect, învăţaţi să vă adunaţi într-o echipă. (…) Cred că prin acţiunile de voluntariat pe care le gândiţi şi le şi derulaţi – de la donarea de sânge şi până la a fi mentorii unor copii fără părinţi sau a fi părinţii unor bătrâni fără copii – toate vă sunt şi dumneavoastră ca persoane sprijin”, a spus preşedintele Senatului UPB.

La rândul său, rectorul instituţiei de învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a subliniat că cele mai frumoase şi solide prietenii se leagă în perioada activităţilor de voluntariat. “Sunt extrem de bucuros de faptul că reuşim să ajutăm federaţiile studenţeşti. UNSR a fost frumoasă în ţară, în timp şi spaţiu prin acţiuni în foarte multe locuri. Am reuşit să facem lucruri frumoase. Am reuşit să construiesc în perioada voluntariatului cele mai frumoase, cele mai solide prietenii ale mele, cele mai bune relaţii, pentru că ne-a animat nu un interes anume în momentul în care făceam aceste lucruri, ci pur şi simplu onestitatea, dorinţa de a face un lucru bun pentru o comunitate, pentru un om, pentru o cauză”, a spus rectorul UPB. AGERPRES