Academicianul Răzvan Theodorescu a devenit Doctor Honoris Causa al UVVG Arad

uvvg theodorescu.jpgAcademicianul Răzvan Theodorescu, profesor asociat al Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al instituţiei de învăţământ. La ceremonia desfăşurată în sala de festivităţi a Palatului administrativ al municipiului Arad au participat invitaţi din ţară şi din străinătate, academicieni, cadre didactice şi studenţi ai UVVG Arad.

În deschiderea ceremoniei, rectorul Aurel Ardelean a dat citire hotărârii Comisiei de analiză a Senatului UVVG Arad, cu privire la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Răzvan Theodorescu, membru titular al Academiei Române, după care conf. univ. dr. Maris Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative a rostit LAUDATIO, făcând o scurtă prezentare a biografiei academicianului Răzvan Theodorescu şi o trecere în revistă a activităţii profesionale a acestuia.

A urmat apoi momentul momentul crucial al evenimentului, cel al decernării titlului de Doctor Honoris Causa, Academicianului Răzvan Theodorescu, de către prof univ dr Aurel Ardelean, Rectorul UVVG, alături de Medalia jubiliară ‘Vasile Goldiş’.

”Faptul că primesc acest titlu academic la Arad, la Universitatea de Vest Vasile Goldiş, înseamnă foarte mult pentru mine. Sunt Doctor Honoris Causa a mai multor universităţi, dar de această universitate arădeană sunt foarte legat pentru că am ţinut cursuri aici; apreciez foarte mult această universitate privată – cea mai importantă din vestul ţării; am prieteni aici, am participat aici la un experiment unic în activitatea mea de profesor, susţinând cursuri transmise prin intermediul televiziunii, cu Universitatea Catolică din Louvain, Belgia. Mă simt aici, la ”Goldiş” ca la mine acasă, iar această recunoaştere mă onorează şi mă obligă”, a spus Theodorescu. Pe de altă parte, academicianul Răzvan Theodorescu s-a declarat plăcut surprins la auzul veştii că Primăria municipiului Arad a semnat, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, protocolul de reconversie a Cetăţii Aradului.


”Semnarea acestui protocol a fost unul dintre visele mele, care însă nu s-a putut îndeplini atunci. Ministrul Apărării, Ioan Mircea Paşcu a fost de acord cu trecerea Cetăţii Aradului în circuitul civil, însă nu a fost de acord cu acest lucru Marele Stat Major al Armatei Române. Faptul că s-a semnat acest protocol constituie un eveniment cultural şi nu numai, pentru că Cetatea de tip Vauban din Arad este cea mai impresionantă din sud- estul Europei. Este singura care îşi păstrează, în incintă, o biserică construită în stil baroc, este loc, în această cetate, şi pentru muzee, şi pentru magazine, şi pentru campusuri universitare. Este o informaţie de ce înseamnă foarte mult pentru mine şi mă bucur să o primesc de la dumneavoastră”, a declarat, pentru AGERPRES, Theodorescu. AGERPRES