Alexandria are campus universitar

In noul campus universitar din Alexandria s-a deschis anul de invatamant 2008-2009, in prezenta mai multor cadre didactice, studenti si parinti, oficialitati judetene si locale, intre care prefectul Zorinel Niculcea.

Campusul din resedinta Teleormanului apartine Universitatii de Stat Valahia din Targoviste, care a primit de la Consiliul Local Alexandria, in urma cu sase luni, intr-o unitate militara dezafectata, circa trei hectare de teren si unele cladiri cu o stare avansata de degradare.

Prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar, rectorul de la “Valahia”, prof.dr. Ion Cucui, a precizat ca decalarea la jumatatea lunii octombrie este motivata de amplele lucrari de reabilitare facute aici in ultima perioada. Cu peste doua milioane de lei s-a consolidat principala cladire din campus, unde s-au amenajat moderne laboratoare, sali de curs, biblioteca si alte spatii didactice, grupuri sanitare. Investitiile in campus continua, pana la sfarsitul acestui an din fondurile Universitatii din Targoviste fiind prevazute pentru lucrarile de constructie alte doua milioane de lei.

In anul de invatamant 2008-2009, la mai multe forme de studiu din campusul de la Alexandria sunt inscrisi aproape o mie de studenti din judetul Teleorman.