ANOSR solicită universităţilor începerea demersurilor pentru preluarea legitimaţiilor de transport

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită instituţiilor de învăţământ superior acreditate începerea demersurilor necesare în vederea preluării de la Ministerul Educaţiei Naţionale a legitimaţiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport şi distribuirea acestora în timp util.

ANOSR solicită tuturor universităţilor, prin intermediul unor adrese trimise astăzi şi în zilele următoare, să iniţieze toate demersurile şi să creeze toate condiţiile necesare distribuirii legitimaţiilor de transport fără întârzieri, în aşa fel încât studenţii să îşi poată exercita dreptul de a circula gratuit cu transportul feroviar intern. Ne dorim ca, până la începutul anului universitar, toate universităţile să asigure cele necesare, mai sus menţionate, în aşa fel încât neprimirea la timp a legitimaţiilor de transport să nu cauzeze situaţii nefavorabile, ce ar putea afecta studenţii şi nu numai“, afirmă ANOSR într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, în contextul în care nu vor primi noile legitimaţii, studenţii vor fi nevoiţi să achite integral costurile deplasării cu trenul. Normele metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi au fost modificate la finalul lunii ianuarie.

“Aceasta statuează faptul că legitimaţiile de student pentru reducere şi gratuitate la transport prezentate în cadrul anexei nr. 2, care sunt tipărite în condiţiile legii de către Ministerul Educaţiei Naţionale, vor fi repartizate instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru a fi distribuite către studenţii beneficiari începând cu anul universitar 2017/2018. Totodată, este menţionat faptul că universităţile poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitimaţiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport numai către studenţii români/străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România, în regim gratuit”, aminteşte ANOSR. AGERPRES