Anul acesta universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad a primit mai multe locuri bugetare decât în 2011

arad_univ_vlaicu.jpgPeste 900 de locuri este oferta pentru studii masterale de anul acesta a universităţii arădene de stat. Cele 19 programe de master evaluate şi acreditate de ARACIS oferă absolvenţilor sistemului Bologna şansa de a-şi completa studiile de licenţă cu cele masterale, astfel ciclul complet al formării academice va fi finalizat.

Ca în fiecare an MECTS aprobă numărul de locuri bugetare pentru fiecare universitate de stat. Anul acesta UAV a primit cu 10 locuri mai mult, numărul acestora ajungând la 200 de locuri. “Ne bucurăm că universitatea noastră este apreciată, dovadă suplimentarea numărului de locuri bugetare. Sperăm ca şi anul acesta studenţii să ne aleagă pentru a-şi completa studiile de licenţă” a declarat prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.

Pentru prima dată anul acesta vor fi introduse două programe masterale: Controlul şi expertiza produselor textile în cadrul Facultăţii de Inginerie şi Sisteme informatice de gestiune în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. “Toate programele de master oferă pregătirea adecvată pentru ca absolvenţii să fie pregătiţi pentru piaţa muncii. Am încercat ca în oferta noastră educaţională atât pentru studii de licenţă cât şi studii masterale să ţinem cont de cererea de pe piaţa muncii. Îi aşteptăm pe viitorii studenţi să se înscrie la universitatea noastră”, a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.