Aproape 100 de unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi vor beneficia de lucrări de reparaţii şi igienizări

Un număr de 97 de unităţi de învăţământ – grădiniţe, şcoli, colegii şi licee – vor beneficia de lucrări de reparaţii şi igienizări până la începutul anului şcolar, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Potrivit sursei citate, până în prezent, s-a intervenit la 42 de unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi, dintre care 14 grădiniţe, 17 şcoli gimnaziale şi 11 colegii/licee. Valoarea lucrărilor efectuate până acum depăşeşte suma de 6,5 milioane lei.

În perioada imediat următoare, se vor executa lucrări de reparaţii şi igienizări la alte 55 de unităţi de învăţământ. La rectificarea bugetară, fondurile destinate lucrărilor de reparaţii şi igienizare au fost suplimentate cu şase milioane de lei.

Totodată, Primăria municipiului Galaţi a dotat cu centrale termice 39 de unităţi de învăţământ, dintre care 14 grădiniţe, 17 şcoli, şapte colegii/licee şi Seminarul Teologic “Sfântul Apostol Andrei”, valoarea estimată a acestor investiţii fiind de peste 13 milioane lei, din care valoarea lucrărilor de proiectare este de aproape 800.000 lei.

“Precizăm că 22 de unităţi de învăţământ din Galaţi şi-au achiziţionat şi montat sisteme alternative de încălzire din fonduri proprii, având personalitate juridică. Celelalte grădiniţe, şcoli, licee şi colegii din municipiul Galaţi beneficiau deja de surse independente de încălzire”, se spune în informare. AGERPRES