Aproximativ 9.000 de studenţi ai UMF “Carol Davila” au început noul an universitar

umf_bucuresti.jpgAproximativ 9.000 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” – dintre care 1200 “boboci” – au început marţi noul an universitar 2013-2014. Rectorul UMF “Carol Davila”, acad. Ioanel Sinescu, i-a îndemnat pe tinerii studenţi să descopere ”tainele cunoaşterii”, să dezvolte proiecte inovatoare şi de cercetare în medicină

“Medicina nu poate fi făcută decât din pasiune şi cu dăruire, astfel încât reuşita să fie una deplină. Aşadar, îi felicit pe toţi cei care au optat pentru această profesie nobilă şi îi asigur că au făcut o alegere excelentă şi că bucuriile şi împlinirea generate de un pacient vindecat de un medic sunt de negrăit în cuvinte”, a spus rectorul la festivitatea de deschidere a noului an universitar.

Prezent la eveniment, preşedintele Senatului UMF “Carol Davila”, Adrian Streinu Cercel, a reliefat în faţa ”bobocilor” importanţa şi prestigiul instituţiei. Prof. dr. Doina Pleşca, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” le-a transmis studenţilor din anul I un mesaj de bun venit în “Nobila Casă a Medicinei şi a Medicilor” şi le-a mărturisit că instituţia înseamnă pentru ea cea mai frumoasă perioadă a vieţii. “An după an ne întâlnim şi ne adresăm generaţiilor de studenţi care îşi încep studiile, dar şi generaţiilor de medici care părăsesc, după 6 ani, această clădire şi cu care ne reîntâlnim pe holurile spitalelor, la congrese şi conferinţe. Şi tot an după an, nu mă pot decide dacă bucuria cea mare este să vă primim, să vă învăţăm să ne fiţi colegi în cea mai fascinantă meserie din lume sau să vă vedem luându-vă zborul puternici, siguri, 6 ani mai târziu. Sunteţi generaţia mileniului III, care veţi practica specialităţi ce încă nu au fost inventate, folosind tehnici care încă nu au fost descoperite şi sunt mândră să fac parte din acest plan universal, planul sănătăţii pentru fiecare şi al demnităţii pentru toată lumea. Când veţi fi terminat această facultate, sunt sigură că veţi avea aripi puternice pentru a zbura şi îndrăzni tot ce am gândit noi şi voi la început de drum”, a spus Doina Pleşca.

De asemenea, conf. dr. Dana Bodnar, prodecan împuternicit cu îndeplinirea atribuţiilor de Decan al Facultăţii de Medicină Dentară a dorit să transmită noilor studenţi un călduros bun venit şi succes. “Anul universitar 2013-2014 reprezintă un nou început pentru studenţii anului I, care au privilegiul de a studia într-o instituţie de învăţământ de prestigiu, cu o tradiţie ştiinţifică şi academică de peste 150 ani. Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Carol Davila îşi deschide porţile noului an universitar sub auspiciile integrării acesteia în învăţământul medical global, în acord cu dezvoltarea tehnologică actuală şi conceptul medicinei personalizate. Urăm bun venit bobocilor, cu speranţa de a descoperi secretele unei profesii nobile şi deosebit de frumoase cum este cea de medic. Facultatea noastră vă aşteaptă să vă alăturaţi proiectelor şi programelor noastre, pentru a asigura o bună dezvoltare profesională şi un învăţământ medical de înaltă ţinută, centrat pe student”, a afirmat Bodnar.
Prof. univ. dr. Petru Armean, decanul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală a felicitat noii studenţii pentru alegerea făcută şi i-a asigurat că pe parcursul anilor următori se vor bucura atât de sprijinul corpului didactic al facultăţii, cât şi al colegilor mai mari. La ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 au participat şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Tudor Prisecaru, şi primarul general, Sorin Oprescu. AGERPRES