MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Tinerii impotriva violentei Data publicarii: Luni, 17 Octombrie 2011

La Braşov a avut loc conferinţa finală din cadrul proiectului „Tinerii împotriva violenţei”

În perioada 13-15 octombrie, la Hotel Aro din Braşov, a avut loc Conferinţa Naţională pentru Management Modern în Educaţie. Conferinţa face parte din proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, proiect derulat în prezent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" România şi finanţat din Fondul Social European.


Evenimentul - care a reprezentat conferinţa finală a proiectului „Tinerii împotriva violenţei” - a reunit 130 de participanţi: reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi Caselor Corpului Didactic din ţară, reprezentanţi şi invitaţi ai partenerilor din proiect, persoane care au desfăşurat programe şi proiecte ca urmare a participării în cadrul activităţilor din proiect. Întâlnirea a fost moderată de managerul proiectului - dna Simona Tănase.

Tematica generală a Conferinţei s-a focusat pe prezentarea şi împărtăşirea de către participanţi a experienţei din cadrul proiectului precum şi a rezultatelor acesteia, concretizate în acţiuni şi strategii vizând problematica prevenirii şi combaterii violenţei în mediul şcolar.

Fiecare partener din proiect (Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" România) au sintetizat contribuţia din cadrul proiectului, au vorbit despre dificultăţile întâmpinate, lecţiile învăţate şi rezultatele obţinute. Prin prezentări powerpoint, abordări creative sau prin vocea partenerilor, participanţii care au dorit să vorbească despre ce a însemnat pentru ei proiectul „Tinerii împotriva violenţei” au luat cuvântul, unii dintre ei fiind vizibil emoţionaţi.

În cadrul evenimentului a fost prezentă dna Georgiana Alexandrescu, preşedinta Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România. Dumneaei a realizat o sinteză a activităţilor Organizaţiei în cadrul proiectului, dar a evidenţiat şi alte activităţi derulate în această zonă, punctând aportul proiectului „Tinerii împotriva violenţei” în susţinerea acestor iniţiative.

Din partea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei dnele Magdalena Balica, Marcela Călineci şi dnul Ciprian Fartuşnic au împărtăşit tuturor piedicile pe care le-au întâmpinat şi metodele prin care le-au depăşit. La capitolul realizări, ei au ţinut să mulţumească tuturor celor care le-au fost alături şi s-au implicat în îndeplinirea obiectivelor propuse.

Alina Duca - Expert comunicare din partea Agenţiei OSC - a prezentat metodele prin care informaţiile despre proiect au fost diseminate grupului ţintă dar şi seria de seminarii şi conferinţe realizate de colegii din Agenţie. De asemenea, au fost aduse în atenţia participanţilor publicaţiile realizate sub coordonarea Agenţiei OSC şi care vor fi disponibile pe site-ul proiectului.

Managerul proiectului - dna Simona Tănase - s-a adresat auditoriului, povestind experienţele trăite pe parcursul celor 3 ani, vorbind despre dificultăţile şi provocările cărora echipa de management a trebuit să le facă faţă şi, nu în ultimul rând, mulţumind tuturor pentru implicare şi profesionalism.

Participanţii la Conferinţă vor primi diplome de participare şi materialele prezentate şi sunt înscrişi în grupul ţintă al proiectului.
Alte articole din Tinerii impotriva violentei
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 Petru Maior


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter