MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Tinerii impotriva violentei Data publicarii: Luni, 21 Martie 2011

O nouă călătorie de învăţare în cadrul Proiectului „Tinerii Împotriva Violenţei”

Începând cu 14 martie 2011, aproximativ 1200 de directori, consilieri, inspectori, membri ai consiliilor de administraţie si directori de şcoală din 20 de judeţe ale ţării au pornit intr-o noua călătorie de învăţare in cadrul programului de formare „Tinerii Împotriva Violenţei”.


Programul este furnizat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei si a fost dezvoltat in cadrul Proiectului POSDRU/I/1.1./S/6 Tinerii împotriva violenţei, beneficiar Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului. Cursul are o durata de 83 de ore derulate in sistem blended learning şi îi sunt alocate 21 de credite transferabile.

Ideea de a combina formarea faţă în faţă cu secvenţe de învăţare în spaţiul virtual pe platforma de învăţare http://training.ise.ro a apărut din dorinţa de a eficientiza învăţarea, de a înregistra şi păstra principalele rezultate şi reflecţii de parcurs ale participanţilor, de a oferi cursanţilor un spaţiu în care să poată comunica, dincolo de barierele clasice ale spaţiului şi timpului cu care ne întâlnim adesea în cursurile faţă în faţă.

Scopul programului de formare îl constituie dezvoltarea capacităţii resurselor umane cu responsabilităţi în managementul şcolar de la nivel judeţean şi local, de a iniţia, promova, implementa şi monitoriza strategii eficiente de prevenţie şi combatere a violenţei şcolare, adaptate la nevoile şi contextul local.

Programul de formare este gândit ca o călătorie inedita de explorare a problematicii violenţei în şcoală, bazându-se pe spiritul de observaţie, curiozitatea, creativitatea şi cunoştinţele fiecăruia dintre participanţi.
Alte articole din Tinerii impotriva violentei
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 Petru Maior


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter