MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Tinerii impotriva violentei Data publicarii: Luni, 25 Iulie 2011

La Braşov a avut loc Conferinţa Naţională a Comunicatorilor

În perioada 20-22 iulie, la Hotel Capitol din Braşov a avut loc Conferinţa Naţională a Comunicatorilor. Conferinţa face parte din proiectul „Tinerii împotriva violenţei”, proiect derulat în prezent de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii" şi finanţat din Fondul Social European.


Evenimentul a reunit 80 de participanţi: reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi Caselor Corpului Didactic din ţară, purtători de cuvânt, persoane responsabile cu imaginea instituţiilor educaţionale, directori ai unor unităţi de invăţământ preuniversitar, reprezentanţi ai partenerilor din proiect. Întâlnirea a fost moderată de Adrian Păduraru.

Tematica generală a Conferinţei s-a focusat pe abordarea corectă a aspectelor referitoare la comunicare în situaţii de criză. Participanţii au fost împărţiţi în grupe de lucru pentru o mai bună interacţiune între ei şi cu formatorul. Cele 3 sesiuni generale de dezbatere au fost: tactici şi instrumente în gestionarea comunicării de criză, comunicarea cu presa, comunicarea online şi importanţa site-ului.

O altă componentă importantă a evenimentului a fost reprezentată de alocuţiunile participanţilor care au dorit să expună exemplele de bune practici din instituţiile în care activează. Au fost prezentate 9 materiale care au relevat experienţa participanţilor în proiecte care anticipează fenomenele de violenţă din mediul preuniversitar sau încearcă să contracareze efectele negative ale unor astfel de incidente. Au luat cuvântul: Elena Samoilă - Director CCD Timiş, Alina Petri - Profesor metodist CCD Alba, Elena Matetovici - Director Şcoala Radu Tudoran, Brăila, Violeta Dascălu - Director Şcoala Ferdinand I, Bucureşti, Ladislau Domolki - Inspector pentru educaţie permanentă ISJ Timiş, Elena Egreta Marc - Purtător de cuvânt CCD Bistriţa Năsăud, Florin Petrescu - Profesor metodist CCD Ilfov, Florea Mincu - Director Şcoala Brătăşanca şi Viorica Mincu - Director Şcoala Valea Călugărească, Simona Luca - Profesor metodist CCD Bucureşti.

În final, eforturile participanţilor în zona comunicării au fost recompensate cu 6 diplome oferite: Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Casei Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Casei Corpului Didactic Sălaj, Casei Corpului Didactic Timiş.

Participanţii la Conferinţă vor primi diplome de participare şi materialele prezentate şi sunt înscrişi în grupul ţintă al proiectului.
Alte articole din Tinerii impotriva violentei
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter