MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Comunicate de Presa Data publicarii: Luni, 07 Mai 2012

Moţii din Apuseni: "Domnule Korodi, nu lăsăm pe nimeni să-şi bată joc de locurile noastre de muncă!"

Fără locuri de muncă, aproape oriunde devine mai bine decât la noi acasă! Suntem moţi, dar suntem tot mai puţini, pentru că mineri nu suntem lăsaţi să fim. Nu toţi suntem în trecere prin Ţara Moţilor! Noi chiar locuim aici.
Localitatea noastră este tot mai poluată, patrimoniul istoric este în degradare, infrastructura lipseşte. Ce turism poţi face într-o zonă lăsată în paragină şi mâncată de sărăcie? Da, există 2-3 roşieni care şi-au făcut publicitate pentru propria pensiune pe spinarea şi stomacul gol al celorlalţi 3.000 de roşieni. Dar noi, cei mulţi, unde să muncim? Trăim într-o zonă fără infrastructură, o zonă cu multă poluare, o zonă în care patrimoniul se află într-o permanentă şi continuă degradare... Noi suntem cei care vedem cu propriii ochi cum situaţia ar putea deveni şi mai gravă dacă nu ar exista investitorul Roşia Montană Gold Corporation.

Noi, comunitatea din Roşia Montană, în aceste vremuri atât de tulburi din punct de vedere politic, venim la Bucureşti să sancţionăm comportamentul iresponsabil al anumitor politicieni români. Este iresponsabil comportamentul dlui fost ministru Attila Korodi, care preferă să îi arunce pe moţii din Roşia Montană într-o nouă perioadă de incertitudine, chiar agonie. Culmea, folosind aceleaşi replici de acum 4 ani, aceleaşi chichiţe juridice menite să întârzie crearea locurilor noastre de muncă.

Ştim din experienţă că această posibilă amânare nu poate fi decât temporară. Tragem un semnal de alarmă asupra modului în care dl Korodi preferă să-şi bată joc de noi, de viaţa noastră şi a copiilor noştri. Ministrul Mediului însuşi recunoaşte că din punct de vedere legal, Proiectului nu i se pot imputa aspecte majore. Dacă mergem pe litera legii, spune dl Korodi, se pot întruni condiţiile pentru crearea a mii de locuri de muncă noi în regiune, locuri de muncă de care România are nevoie disperată.

Dle Korodi, dacă acest Proiect, în care 95% din comunitatea locală îşi pune speranţele de viitor, nu ar fi unul viabil şi bun pentru România şi pentru Roşia Montană, atunci până acum investitorului trebuia să i se spună clar să plece. Dar în lipsa altor argumente împotriva Proiectului, cei care se opun dintr-un motiv sau altul au ales să apeleze la cea mai murdară şi incorectă modalitate: procesele repetate şi piedicile judecătoreşti.

Aşteptăm de atâţia ani un răspuns, dle Korodi, de atâţia ani aşteptăm o soluţie inclusiv din partea dumneavoastră. Nu aveţi soluţii, aveţi tolba plină de suspendări, blocări, înfometări, batjocoriri, metode agresive şi eficiente de distrugere orientate împotriva oamenilor din Roşia Montană şi împrejurimi. Dacă aţi fi utilizat 5% din energia, efortul şi inteligenţa de care aţi dat dovadă în tentativa de a ne îngropa definitiv pe toţi cei 3.000 de moţi din Roşia Montană, suntem convinşi că acum nu veneam în faţa Ministerului Mediului să ne luăm adio de la dumneavoastră protestând! Dimpotrivă, toţi locuitorii din Apuseni, de orice etnie, română, maghiară etc., vă aşteptau la final de mandat în Roşia cu flori şi mulţumiri.

Interesele cetăţenilor români din toate comunităţile locale ar trebui să primeze, nu interesele ascunse ale celor care ştiu doar să blocheze şi să suspende. Interesul dumneavoastră nu este unul ministerial, să ne salvaţi de sărăcie, foamete şi şomaj. Interesul dumneavoastră nu este nici măcar protecţia mediului! Scopul dumneavoastră ne este clar: să ne distrugeţi psihic şi fizic, adâncind sărăcia, foametea şi şomajul din Apuseni.

Pentru toate motivele de mai sus, 95% dintre roşieni - români, unguri, romi, indiferent de etnie - nu îl pot ierta pe Attila Korodi pentru laşitate şi atitudine duplicitară de care a dat dovadă în ultimele zile din scurtul său mandat de ministru.

Asociaţia Pro Roşia, Roşia Montană
Asociaţia Pro Dreptatea, Roşia Montană
Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană
Asociaţia Culturală Maghiară din Abrud şi Roşia MontanăAlte articole din Comunicate de Presa
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !
 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter