MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant universitar Data publicarii: Marti, 10 Iulie 2012

USAMV Cluj-Napoca are o ofertă bogată pentru licenţă şi studii masterale

usamv_cluj_mare.jpgUniversitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a făcut publică, pentru toţi cei interesaţi să studieze la una dintre cele mai bune universităţi din ţară, oferta educaţională pentru anul universitar 2012-2013. Astfel, perioadele concursului de admitere au fost stabilite între 16-31 iulie şi 6-20 septembrie, criteriul de selecţie al candidaţilor fiind media obţinută la bacalaureat.
Oferta universităţii cuprinde un număr de 860 de locuri bugetate şi 678 cu taxă pentru învăţământul de LICENŢA/ZI, în timp ce pentru învăţământul de LICENŢA/la distanţă (ID)/fără frecvenţă (IFR) sunt disponibile 295 de locuri cu taxă.

Facultatea de Agricultură oferă doritorilor un număr de 253 de locuri la buget şi 360 cu taxă, dintre care 25 de locuri sunt oferite pentru Agricultură ID - Extensia Viterbo (Italia). Specializările diverse de cu care participă în ofertă această facultate sunt: Agricultură, Montanologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pt. agricultură şi industrie alimentară, Biologie, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Controlul şi expertiza produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare, Ingineria şi protecţia mediului în agricultură.

Specializările apartinând Facultăţii de Horticultură - Horticultură, Peisagistică, Inginerie economică în agricultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Inginerie şi management în industria turismului, Silvicultură şi Măsurători terestre şi cadastru - totalizează un număr de 287 locuri bugetate şi 373 cu taxă, 85 dintre aceste fiind pentru specializările de la distanţă şi fără frecvenţă, iar 25 pentru Horticultură ID - Extensia Viterbo (Italia).

Oferta Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii cuprinde ca domenii de licenţă Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Biotehnologii agricole, Biotehnologii pentru industria alimentară şi Biotehnologii medical-veterinare, cu un număr de locuri bugetate de 160 şi încă 160 cu taxă., în timp ce Facultatea de Medicină Veterinară oferă pentru anul universitar 2012 /2013 - 160 de locuri la buget şi 80 de locuri cu taxă.

Această ofertă educaţională pentru ciclul licenţă cuprinde şi 30 de locuri cu taxă pentru studenţii străini oferite pe linia franceză de către specializarea Agricultură şi 60 de locuri oferite de către Facultatea de Medicină Veterinară(30 pe linie franceză şi 30 pe linie engleză).

În ceea ce priveşte oferta la programele de studii ale USAMV Cluj-Napoca pentru ciclul MASTER ZI/ID, numărul total de locuri oferite de către cele trei facultăţi (Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii) pentru învăţământul de zi este de 640 locuri, 375 dintre acestea fiind bugetate şi 265 cu taxă, iar pentru cel la distanţă - 40 de locuri cu taxă.

Facultatea de Agricultură propune programe de studiu masterale acreditate sau autorizate ARACIS precum: Agricultură organică, Managementul resurselor naturale şi agroturistice, Dezvoltare rurală, Protecţia plantelor, Biologia agroecosistemelor, Protecţia sistemelor naturale şi antropice, Agricultura - schimbări climatice şi siguranţa alimentelor (lb.franceză), Managementul calităţii alimentelor (lb. engleză - Food quality management), Sisteme de procesare şi controlul calităţii produselor alimentare precum şi Siguranţa alimentară şi protecţia consumatorului, oferta totalizând 158 de locuri la buget şi 98 locuri cu taxă.

Cele 158 locuri bugetate şi 107 cu taxă, oferite de către Facultatea de Horticultură pentru programe masterale, se împart între specializările: Managementul producţiei horticole în climat controlat, Ştiinţe horticole, Proiectarea, amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, Biodiversitate şi bioconservare, Inginerie genetică în ameliorarea plantelor, Tehnologia producerii şi valorificării vinurilor speciale şi a produselor derivate, Silvicultura- Managementul ecosistemelor forestiere, Agribusiness (în lb. engleza) şi Economie agroalimentară.

Managementul creşterii animalelor şi acvacultură, Managementul calităţii produselor de origine animalieră şi Biotehnologii aplicate - reprezintă alegeri oferite celor interesaţi de către Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii pentru cele 59 de locuri la buget şi 60 cu taxă, în timp ce pentru învăţământul la distanţă ofertele USAMV Cluj-Napoca sunt: 25 locuri cu taxă pentru Agricultură/Protecţia plantelor
şi 15 locuri cu taxă pentru Horticultură/Managementul producţiei horticole în climat controlat.Alte articole din Invatamant universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 uvvg.ro


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter