MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant universitar Data publicarii: Duminica, 15 Iunie 2014

Produse inventate de studenţii de la USAMV Cluj-Napoca, prezentate la Festivalul alimentului

usamv_cluj.jpgMai multe produse alimentare inedite cum ar fi spaghetele din suc de fructe, ciocolata cu hamei sau îngheţata de dovleac, create de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, au fost prezentate în cadrul unui festival special organizat pentru tinerii din anii terminali.
Alimentele prezentate la acest festival reprezintă lucrările de licenţă ale studenţilor care termină vara aceasta studiile în cadrul USAMV. La festivalul de anul acesta participă 84 de studenţi cu proiecte reprezentând alimente, care au fost studiate atât din punct de vedere al gastronomiei, cât şi al nutriţiei. "Produsele expuse vor conta la examenul de licenţă. Ar fi normal ca unele din aceste produse să se regăsească şi în magazine, pe mesele consumatorilor, fiind vorba de alimente care se adresează celor cu diete speciale, sportivilor, celor cu diabet sau intoleranţă la gluten", a spus Sevastiţa Muste, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

Printre produsele prezentate de studenţi la festival se mai numără şi iaurtul cu cafea, ţuica de prune cu goji sau croissantul cu umplutură de cremă cu gust de cola. Creatorul croissantului cu cola a spus că ideea i-a venit din faptul că a vrut să îmbine două produse care sunt foarte populare. "Eu sunt consumator de Coca Cola şi de croissant şi de acolo mi-a venit ideea. Cred că un astfel de produs s-ar putea vinde cu 3,5 lei", a spus Gheorghe Miron, cstudent în anul IV.

O altă studentă a inventat ciocolata cu hamei, pe care a numit-o "Hop Choc". Ea s-a orientat în alegerea ei după constatarea că această combinaţie nu se întâlneşte pe piaţă. "Este adevărat că hameiul se foloseşte la producerea berii, dar merge şi cu ciocolată", a spus Ioana Chioreanu, care a explicat că a ales să facă trei versiuni ale produsului, cu concentraţii diferite de hamei.

Un alt produs inventiv realizat de o studentă este o băutură energizantă în compoziţia căreia au fost folosite trei feluri de ceai - negru, de sunătoare şi echinaceea - precum şi electroliţi micro-încapsulaţi, care ajută la refacerea muşchilor după efort. Ea este destinată persoanelor care fac un efort fizic îndelungat, înlocuind sărurile pierdute de organism.AGERPRES



Alte articole din Invatamant universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 ECOTIC


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter