MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Programe / proiecte Data publicarii: Joi, 03 Martie 2016

Cangurul Lingvist, Secțiunea Franceză - Germană propune o nouă formă de testare în anul școlar 2015-2016

cangur-franceza.jpgProiectul educțional Cangurul Lingvist, Secțiunea Franceză - Germană este organizat în România din anul 2004 de către Editura SIGMA și Institutul pentru Dezvolatarea Evaluării în Educație (IDEE) cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei Franţei, Ambasadei Canadei, Ambasadei Elveţiei, Delegaţiei Wallonie-Bruxelles la Bucureşti, Organizaţiei Internaţională a Francofoniei și Institutului Francez.

Din anul 2005, concursul Cangurul Lingvist s-a extins la nivel internațional în: Austria, Belarus, Bulgaria, Cipru, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Kîrghistan, Lituania, Rusia, Republica Moldova, Ungaria.

Cangurul lingvist, Secțiunea Franceză- Germană este adresat elevilor din clasele III-XII și solicită cunoştinţe de limbă, cultura şi civilizaţie din partea acestora.

Testarea la limba franceză propune, pentru fiecare nivel de câte două clase (III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII), câte un test format din itemi cu 5 variante de răspuns. Elevii din clasele a III-a și a IV-a au de răspuns la 30 de întrebări, iar elevii din clasele V-XII trebuie să răspundă la cel mult 30 de întrebări din cele 40 propuse.

Noutatea acestui an apare la limba germană. Subiectele sunt realizate în colaborare cu Osterreich Schweiz Deutschland (OSD) care propune participanților o nouă formă de testare. Elevii care vor susține testarea la limba germană vor avea de ales între 5 niveluri de competențe, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECR). Fiecare elev, indiferent de clasă, poate să aleagă nivelul la care consideră că va obține cel mai bun punctaj. Nivelurile sunt: POVESTE, KLEINES KANGURU, JUNGES KANGURU, GRAUES KANGURU și ROTES KANGURU.

Elevii cu cele mai bune punctaje la faza a doua au șansa de a susține gratuit examenul OSD în vederea obținerii certificatului care atestă competențele de înțelegere a limbii germane.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților centre de testare ce vor fi deschise în funcție de numărul de solicitări. Acestea sunt afișate pe site-ul www.cangurul.ro şi pe paginile de facebook Proiectele Educaţionale Cangurul şi Comunitatea Cangurul. Pentru înscrieri individuale în centrele de testare, aceștia vor contacta direct organizatorii telefonic sau prin email.

Informații suplimentare se pot obține la 0212434035, 0212434036, la adresa de email inscrieri@cangurul.ro sau pe site-ul www.cangurul.ro.

Pentru noi, educația contează. Susținem dezvoltarea profesională a tinerilor și îi încurajăm să participe la activtăți extrașcolare care să le dezvolte competenţele cheie.Alte articole din Programe / proiecte
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 usamv


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter