MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Evenimente Data publicarii: Duminica, 13 Martie 2016

Lectori și specialiști din țară și străinătate dezbat la UVVG Arad noutățile în domeniul obstetricii şi al ginecologiei

uvvg_semestrae.jpgUniversitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad, catedra de Obstetrică-Ginecologie şi Departamentul de Rezidenţiat din cadrul Universității, organizează, în perioada 11-18 martie, în Campusul Universitar "Vasile Goldiş" și la Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, cea de-a doua ediție a "Consilium Semestrae Arădean: Operaţia cezariană", manifestare științifică internaţională dedicată operației cezariene.

Partenerii evenimentului sunt Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România, Fundaţia Ştiinţifică Egon and Ann Diczfalusy, Divizia de Tineret a Fundaţiei Diczfalusy, Departamentele de Obstetrică-Ginecologie ale Universităţilor din: Novi Sad (Serbia), Szeged (Ungaria), Bucureşti, Timişoara, Oradea, Deva, Reșița, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Colegiul Medicilor din România.

La lucrări participă lectori și specialiști renumiți în țară și străinătate, în domeniul obstetricii şi al ginecologiei, dintre care îi amintim pe următorii: prof. univ. dr. Nicolae Suciu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, prof. univ. dr. Gyorgy Bartfai (Universitatea din Szeged, Ungaria) - preşedinte al Fundaţiei Diczfalusy, prof. univ. dr. Tihomir Vejnovic (Universitatea de Medicină din Novi Sad, Serbia), prof. univ. dr. Ratko Obradovic (Universitatea de Medicină din Novi Sad, Serbia), prof. univ. dr. Craig M. Palmer (Universitatea din Arizona, SUA), prof. univ. dr. Gabor Nemeth (Universitatea din Szeged, Ungaria), prof. univ. dr. Marius Craina (Universitatea de Medicină din Timişoara) - Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie Bega, Timișoara, conf. univ. dr. Gheorghe Furău (Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad), Șef lucrări Dr. Cristian Furău (Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad), dar şi alți distinşi profesori din Statele Unite ale Americii, Ungaria, Serbia, cât şi profesori din București, Timişoara, Oradea, Reșița și Deva, cadre didactice, medici rezidenți și studenți.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad, a subliniat: "La manifestarea ştiinţifică participă şefii de clinici şi de secţii ai maternităţilor din Vestul ţării împreună cu medicii specialişti din domeniu pentru a discuta aspectele teoretice, ultimele noutăţi, dar şi experienţa practică a fiecărei unităţi în contextul în care mai mult de jumătate dintre naşteri se finalizează actualmente prin operaţie cezariană. Accentul este pus pe tehnica de operaţie cezariană Vejnovic, urmând ca participanții să aibă oportunitatea de a lua parte, ca membri asistenți ai echipei operatorii, la operaţii cezariene efectuate prin această tehnică. Astfel, se urmăreşte perfecţionarea abilităţilor practice precum şi a cunoştinţelor teoretice, în special ale medicilor specialişti şi medicilor rezidenţi în obstetrică-ginecologie, dar şi a personalului medical al altor specialităţi şi nu în ultimul rând a studenţilor din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș".

"Cred că acest model de înfrățire, semnat în urmă cu câțiva ani, între Universitatea de Vest "Vasile Goldiș" din Arad și Universitatea de Medicină din Novi Sad este foarte important. Scopul acestei prietenii s-a justificat, deoarece, pentru prima dată, cu ajutorul programului Erasmus, profesorii din Novi Sad au venit să predea la Universitatea de Vest "Vasile Goldiș", iar cei din Arad au predat la Universitatea de Medicină din Novi Sad. În proiect sunt implicați atât ginecologi și medici, cât și profesori de la Facultatea de Tehnică Medicală, care împreună cu profesorii din Arad, vor ajuta la o mai bună educare a studenților din cele două universități partenere. Mulțumesc președintelui Universității de Vest "Vasile Goldiș", prof. univ. dr. Aurel Ardelean și doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci. Dacă nu ar fi fost ei, poate că această prietenie nu s-ar fi realizat. Alături de întreaga mea echipă din Novi Sad, am prezentat studenților și tinerilor medici, cu ajutorul filmului 3D, tehnica operației de cezariană Vejnovic, pe care dl. prof. Furău a preluat-o aici la Arad. Această tehnică înseamnă mult mai puțină sângerare în timpul operației, materialul pentru sutură este mai puțin, iar timpul operației este mult mai scurt. Prin această tehnică se demonstrează că și durerea pacientei, dar și medicația folosită pentru anestezie este mai puțină. Cu alte cuvinte, este mult mai bună atât procedura în sine, cât și refacerea pacientei în urma operației", a subliniat prof. univ. dr. Tihomir Vejnovic (Universitatea din Novi Sad, Serbia), vice- preşedinte al Fundaţiei Diczfalusy și autorul procedeului operator.

"Sunt încântat de modul de organizare și de derulare al evenimentelor și sunt onorat de faptul că am avut o prezentare în cadrul acestei conferințe, la care au participat atât de mulți medici obstetricieni și ginecologi", a precizat prof. univ. dr. Craig Palmer (Universitatea din Arizona), medic anestezist.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest "Vasile Goldiș", a subliniat că "în cadrul sesiunilor științifice sunt prezentate noutăţile în domeniul obstetricii şi al ginecologiei atât în ceea ce priveşte investigaţiile necesare obținerii unei sarcini, dispensarizarea interdisciplinară a sarcinii, dar mai ales tehnicile noi de operație cezariană. Manifestarea face parte din buna tradiție a Departamentului de ginecologie, din cadrul Universității noastre, condus de dl. prof. Furău și, ca de obicei, reunește un număr foarte mare de tineri. Participarea a fost deosebită și din punct de vedere al profesorilor din Serbia, Ungaria, Italia și Statele Unite, care sunt colaboratori tradiționali ai Universităţii noastre, o parte fiind Doctori Honoris Causa ai Universității. Manifestarea științifică a reprezentat un deosebit interes pentru studenți și medicii rezidenți, încă din prima zi, dar a fost importantă și pentru proiectele viitoare pe care le vom desfășura împreună cu Universitatea din Novi Sad și Universitatea din Szeged", a precizat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad.
Alte articole din Evenimente
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 uvvg.ro


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter