MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant universitar Data publicarii: Marti, 29 Martie 2016

Realizările cercetătorilor de la USAMV Cluj-Napoca au fost premiate cu diplome de excelenţă şi medalii de aur la Salonul Internaţional de Inventică - PRO INVENT 2016

usamv_cluj_.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a participat în perioada 23-25 martie 2016, la cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică - PRO INVENT 2016, Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, Filiala Cluj.
Rezultatele cercetărilor prezentate de USAMV Cluj-Napoca în cadrul acestui Salon s-au bucurat de un mare interes din partea publicului vizitator, fiind de asemenea unanim apreciate de către organizatorii evenimentului.

În cadrul galei de premiere, juriul Salonului Internaţional de Inventică - PRO INVENT 2016, Cluj-Napoca, a decernat 25 premii pentru cele mai importante dintre realizările din activitatea de cercetare a cadrelor didactice şi cercetătorilor din cadrul USAMV Cluj-Napoca:

- Diploma de Excelenţă şi Premiul special PRO INVENT, au fost acordate autorilor: Liviu Al. Mărghitaş şi colectivul, pentru obţinerea: “Gel pentru mamite - Apifitomast”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Gheorghe Adrian Martău, Leopold Loredana, Dan C. Vodnar, pentru: “Procedeu de obţinere a jeleului cu nanoparticule de aur”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Boglarka Domokos, Liana Salanţă, Maria Tofană, Carmen Pop, pentru: “Obţinerea unei băuturi funcţionale din suc verde de grâu”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Nicoleta Borza, Liana Salanţă, Elena Mudura, Carmen Pop, pentru: “Obţinerea unor băuturi din miere, măceşe (Rosa canina) şi ghimber (Zingiber officinale) (Măceşemel şi Ghimbimel)”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, a fost acordate autorilor: Racolţa Emil, Hodrea Marta, pentru: “Compoziţie de halva dietetică, compoziţie de halviţă dietetică, procedeu de obţinere a halvalei dietetice şi procedeu de obţinere a halviţei dietetice”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Vlad Mureşan, Racolţa Emil, Socaciu Carmen, Muste Sevastiţa, Mureşan Elena Andruţa, pentru: “Compoziţie şi procedeu de obţinere pentru pastă vegetală din seminţe oleaginoase integrale”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorului: Dan Cristian Vodnar, pentru: “Procedeu de obţinere a peliculei bioactive cu activitate antimicrobiană”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Vodnar Dan Cristian, Pop Oana Lelia, Carmen Socaciu, pentru: “Procedeu de obţinere a etichetelor antimicrobiene şi utilizări”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Olar Mihai, Olar Marius Viorel, Olar Viorica, Sima Nicuşor Flavius, Zaharia Adrian, Cighi Vasile Simion, Răducu Camelia Maria, Bărbieru Victor Adrian, Merce Cristian Călin, Duda Bogdan Matei, Marchiş Zamfir Ioan, Dărăban Stelian Vasile, pentru: “Soiul de Festuca arundinacea Schreber (Păiuş înalt) Marvla”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Fărcaş Anca, Socaci Sonia, Tofană Maria, pentru: “Premix funcţional cu borhot de malţ destinat obţinerii produselor de panificaţie. Procedeu de obţinere şi utilizări”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Oroian Ioan Gheorghe, Odagiu Antonia Cristina Maria, Racz Csaba Pal, Paulette Laura Eugenia, Covrig Ilie, Tăut Ioan, Bordea Daniela, pentru: “Tehnologie de îmbogăţirre cu seleniu organic a usturoiului”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Emanuel Vamanu, Alexandru Petre, pentru realizarea: “ROMLABHOUSE - Sistem automatizat pentru cultivarea ciupercii Lentinula edodes la nivel de laborator”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Dorel Hoza, Radu Barascu, Marian Velcea, pentru: “Procedeu de producere a “Pomi modulari” - prin altoire dublă/multiplă”;

- Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Marian Velcea, Florin Stănică, Adrian Peticilă, pentru: “Metoda de monitorizare a creşterii pomilor fructiferi prin analiza de imagine”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Roxana Ioana Suciu, Simona Maria Man, Adriana Păucean, pentru obţinerea: “Brioşe aglutenice cu adaos de făină de gutui”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Racolţa Emil, Vlad Mureşan, pentru: “Compoziţie de halva din seminţe de dovleac, compoziţie de tahân şi procedeu de obţinere a tahânului din seminţe de dovleac”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Alexandra Suciu, Sevastiţa Muste, Andruţa Mureşan, Crina Mureşan, Anamaria Pop, pentru obţinerea: “Lichior din fructe de goji cu lapte de migdale”;

- Diploma de Excelenţă, a fost acordată autorilor: Fodor Cosmina, Sevastiţa Muste, Andruţa Mureşan, Vlad Mureşan, pentru: “Dulceaţă din fructe de cactus, fortifiată cu calciu din coji de ouă”;

- Diploma de Excelenţă, a fost acordată autorilor: Crina Marta, Sonia Socaci, Anca Fărcaş, Maria Tofană, pentru: “Dezvoltarea unui aliment inovativ prin valorificarea unor sub-produse din industria berii - macarons”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Muste Sevastiţa, Vlaic Romina Alina, Rotar Ancuţa, Mureşan Andruţa, Mureşan Vlad, Podilă Jean, pentru: “Produs funcţional tip pastă de muştar cu adaos de plante medicinale: ghimbir/ busuioc/anason”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Emil Racolţa, Lucian Iuonaş, pentru: “Jeleuri energizante”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Olar Mihai, Rotar Ioan, Vidican Roxana Mirela, Morar Gavrilă, Duda Matei marcel, Vâtban Dan Ioan, Olar Marius Viorel, Mireşan Vioara, Muntean Sorin, Moldovan Cristina, pentru: “Soiul de Festuca arundinacea Schreber (Păiuş înalt) Vlarom”;

- Diploma de Excelenţă, a fost acordată autorilor: Vodnar Dan Cristian, Pop Oana Lelia, Carmen Socaciu, pentru: “Compoziţia şi procedeul de obţinere a jeleului probiotic”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: David Mnerie, Dorin Ţibulcă, Dan Claudiu Sălăgean, Andrei Borşa, pentru: “Utilizarea şoricului de porc ca membrană naturală pentru salamuri afumate şi pasteurizate”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Fărcaş Anca, Socaci Sonia, Tofană Maria, pentru: “Premix funcţional cu borhot de malţ destinat obţinerii produselor de panificaţie. Procedeu de obţinere şi utilizări”;

- Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Dumitru Gliga, Sevastiţa Muste, Andruţa Mureşan, Crina Mureşan, pentru: “Vin tonic de păducel”.

Deasemenea, tot în cadrul Galei de premiere, cercetătorii de la USAMV Cluj-Napoca au mai obţinut o diplomă specială şi anume: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, a acordat întregului colectiv al USAMV Cluj-Napoca paticipant la Salonul Internaţional de Inventică - PRO INVENT 2016, Diploma de Excelenţă şi Cupa, pentru inovare în domeniul agricol şi al medicinei veterinare.

Conducerea Universităţii felicită toate cadrele didactice şi cercetătorii care şi-au prezentat realizările la Salonul Internaţional de Inventică - PRO INVENT 2016, apreciind că diplomele şi medaliile obţinute constituie rezultate importante pentru consolidarea statutului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, ca universitate de cercetare avansată şi educaţie.



Alte articole din Invatamant universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !




 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter