MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Programe / proiecte Data publicarii: Duminica, 03 Aprilie 2016

Programul educațional o`SCAR, dedicat învățământului profesional de tip dual, continuă și în acest an

oscar.jpgSecția Comercială a Ambasadei Austriei împreună cu Billa, Deichmann, Hervis, C&A, Humanic, Kika și Telekom Romania continuă și în acest an programul educațional o`SCAR (Școala Comercială Austriacă din România), dedicat învățământului profesional de tip dual, cu scopul de a susține formarea profesională a tinerilor din România în domeniul retail.

În cadrul programului o`SCAR tinerii absolvenți de gimnaziu vor urma timp de trei ani cursuri teoretice aplicate domeniului în care învață. Acest lucru îi va ajuta pe tineri să învețe temeinic, de timpuriu o meserie și le oferă şansa de a-şi dezvolta cariera în domeniul retail dispunând de perspective reale de a avansare, exercitând activități practice într-una dintre cele șapte companii multinaționale incluse în program.

În primul an de studiu, formarea elevilor cuprinde 80% teorie și 20% practică, în al doilea an cuprinde 40% teorie și 60% practică, iar în al treilea an de școală ponderea cursurilor va fi de 28%, respectiv a practicii de 72%. La finalizarea cursurilor, absolvenții o`SCAR vor avea prioritate la angajare în compania în care au efectuat practica profesională: Billa, C&A, Deichmann, Hervis, Humanic, Kika sau Telekom Romania.

“O particularitate a sistemului dual este legătura strânsă între economie şi procesul de instruire, care pune un accent sporit pe pregătirea practică. Scopul este formarea profesionistilor şi începutul unei cariere de succes în domeniul retail, în care nu există limite pentru cât de departe aceștia pot avansa.” explică Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei.

Programul educațional o`SCAR este dezvoltat în parteneriat cu Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”, colegiu care găzduiește susținerea cursurilor teoretice din cadrul programului și dispune de 56 de locuri pentru candidați. Cursurile programului o`SCAR sunt susținute cu entuziasm de către profesori cu experiență ai colegiului Kirițescu. La finalul cursurilor, elevii vor primi calificarea de Comerciant-Vânzător.

“Dezvoltarea programului o`SCAR a pornit de la necesitatea tinerilor din România de a-și găsi un drum în viață. Dorim să demonstrăm tuturor că o carieră nu se rezumă doar în a urma și finaliza cursurile unei facultăți. Ceea ce este de-a dreptul îngrijorător este faptul că majoritatea părinților își îndeamnă copiii către meserii total nepotrivite, numai prin prisma eșecurilor din viața lor. Absolvenții de la Școala Comercială Austriacă au posibilitatea de a dobândi o meserie în numai 3 ani de zile și beneficiază de prioritate de angajare într-una dintre cele șapte multinaționale, după terminarea anilor de studii.” a explicat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei.

Școala Comercială Austriacă este o alternativă pentru cei care doresc să se dezvolte pe plan profesional într-un timp relativ scurt. Cursurile cu accent deosebit pe pregătirea practică facilitează accesul rapid la un loc de muncă şi independenţă financiară. Formarea elevilor începe în septembrie 2016 şi durează 3 ani, timp în care tinerii beneficiază de următoarele avantaje:

- Pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din retail în companii comerciale de renume;

- Perspective de dezvoltare a carierei în cadrul companiilor partenere;

- Certificat profesional recunoscut pe plan european;

- Prioritate la angajare în cadrul companiilor partenere;

- Bursă lunară de până la 400 de lei;

- Prime pentru excelență și alte facilități;

- Cheltuieli de transport asigurate;

- Cursurile programului o`SCAR sunt gratuite.

La fel ca și anul trecut, înscrierile pentru programul o`SCAR se vor realiza în trei etape:

13-17 iunie şi 21 iunie 2016

16-17 august 2016

1-2 septembrie 2016

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR) este un proiect educațional, unde canditații pot învăța o meserie cu mare căutare: comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier şi telecomunicaţii), direct de la profesioniști din companii de renume.

Școala este inițiată de Ambasada Austriei-Secția Comercială, în parteneriat cu șapte companii multinaţionale prezente pe piața locală și Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”, având la bază învățământul dual austriac, printr-o combinație ideală a informațiilorteoretice cu cele practice. Programul are o durată de trei ani și oferă absolvenților de clasa a VIII-a cursuri de formare profesională în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar.

Școala Comercială Austriacă din România este un proiect educațional susținut de Ministerul Învățământului și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de Primăria Sectorului 6. Pentru mai multe detalii despre programul o`SCAR, accesați http://oscar.kiritescu.ro/ .Alte articole din Programe / proiecte
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


 ECOTIC


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter