MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant universitar Data publicarii: Joi, 19 Mai 2016

USAMV Cluj-Napoca, co-organizator şi gazdă a seminarului "Metode de testare şi modelare in silico şi aplicaţii în cadrul Reglementării Europene REACH"

usamv_cluj.jpgCentrul Român pentru Metode Alternative de Testare (ROCAM) din cadrul Institutului de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I al României” (ISV), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, organizează pe 20 mai, între orele 8.30 - 17.30, training-ul cu tema "Metode de testare şi modelare in silico şi aplicaţii în cadrul Reglementării Europene REACH".

Acest training oferă cursanţilor înregistraţi, informaţii practice și consultanță privind metodele de testare computerizate (in silico) care se folosesc în cadrul Reglementării Europene REACH, dedicate îmbunătățirii protecției sănătății umane și a mediului și evaluării riscurilor care pot fi induse de substanțele chimice. În cadrul legislației REACH sunt promovate metodele alternative de testare (in vitro și in silico) și evaluarea potenţialului toxic al substanțelor chimice, astfel reducându-se numărul de teste pe animalele de experienţă (in vivo).

În acest context, la acest seminar se vor analiza studii de caz folosind instrumente in silico, pentru evaluarea aptitudinii faţă de riscul posibil, util în editarea dosarelor REACH. După această instruire de o zi, participantii vor fi familiarizați cu o serie de cerințe practice în cadrul reglementărilor REACH.

O a doua tematică a training-ului este dedicată produselor cosmetice și a unor intrumente de management al datelor și analiză corespunzătoare acestor tipuri de produse și legislației specifice.

Această instruire se adresează specialistilor sau tinerilor cercetători români din domeniul biotehnologiei, IT, farmacologie și toxicologie, consultanţi în evaluarea riscului compuşilor cu potenţial toxic din alimente, medicamente, cosmetice și produse chimice în general.

Programul instrurii include şi sesiuni practice despre sistemul QSAR și Read Across (modele teoretice predictive a relaţiilor cantitative “structură - activitate” pentru substanţe cu potenţial toxic), sesiuni practice pe sistemul COSMOS (utlizat în managementul și evaluarea produselor cosmetice) şi programul IUCLID utilizat în completarea dosarelor REACH. De asemenea, se va prezenta și utiliza modele incluse în platforma Open Tox (www.opentox.net) care este dedicată toxicologiei predictive prin metode computaţionale.

Sesiunea a 1-a este susținută de Dr. Barry HARDY (Douglas Connect GmbH, Elvetia) și coordonator al OpenTox. Sesiunea a 2-a este dedicată sistemului COSMOS (www.cosmostox.eu) derivat din programul European SEURAT-1 şi este susținută de Dr. Simona KOVARICH (InformaticheSrl, Italia). Sesiunea a 3-a, susținută de Dr. Monica LOCATELLI (REACH masterySrl, Italia) este dedicată modalităţilor de pregătire a dosarului REACH cu software dedicat, IUCLID (www.reachmastery.com).

Detalii referitoare la Centrul Român de Metode Alternative de Testare se pot găsi la adresa:

Detalii se pot găsi la adresa: http://rocam.usamvcluj.ro/.Alte articole din Invatamant universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !
 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter