MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE

 
Alte articole din Invatamant universitar Data publicarii: Luni, 28 Noiembrie 2016

Radu Damian, ARACIS: “Angajabilitatea la nivelul studiilor universitare este esențială”

Damian_Radu.jpgManagementul calității contribuie foarte mult la creșterea nivelului educației, iar, din acest punct de vedere, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) are un rol esențial în creionarea, împreună cu angajatorii, a unor standarde clare, care să stabilească unde este calitatea absolventului și dacă acesta se poate adapta ușor la piața muncii. Sunt doar câteva dintre ideile prezentate, în cadrul Galei Edumanager.ro, de directorul ARACIS, Radu Damian.
Ajunsă la cea de-a patra ediție, Gala Edumanager.ro, organizată de portalul național Edumanager.ro, alături de Oameni și Companii, a avut loc pe 24 noiembrie, la Hotel Pullman din Bucureşti.


”Împreună cei de la calificări, trebuie să stabilim unde este calitatea absolventului și cum ajungem la ea, astfel încât să creăm o persoană care să corespundă pieței muncii, chiar dacă nu știm foarte clar cum poate fi aceasta definită. Angajatorii trebuie să ne ajute să creionăm viitoarele standarde, pentru programe universitare competitive. Angajabilitatea la nivelul studiilor universitare este esențială”, a insistat Damian, în deschiderea Galei.

Potrivit acestuia, este foarte important ca atât elevii, studenții, cât și părinții, trebuie să înțeleagă rolul tehnologiei în procesul de învățare. ”Tehnologia informației nu înlocuiește învățarea. Confuzia este între a te informa și a învăța. Dacă poți să te informezi, înveți, într-adevăr, mai ușor. Dar nu asta este totul”, a mai arătat reprezentantul ARACIS.

În ceea ce privește asigurarea calității, Damian a spus că filosofia este de a îmbunătăți ceea ce există deja. ”Nu suntem un fel de poliție universitară, dar nici nu suntem axați pe premiere, toți se luptă pentru calitate, studenți și pentru bani. Tocmai de aceea, vă asigur că nu trebuie să inventăm lucruri, ci trebuie să folosim ce avem, să îmbunătățim, iar, în acest context, evaluatorii ARACIS au un rol determinant”, a mai explicat Damian.

Ce este ARACIS

Misiunea ARACIS este de a efectua evaluarea externă a calității educației oferite de instituțiile de învățământ superior și de alte organizații furnizoare de programe de studii specifice învățământului superior, care operează în România cu scopul de a testa, pe baza standardele de calitate, capacitatea organizațiilor furnizoare de educație de a satisface așteptările beneficiarilor. Alte scopuri se referă la a contribui la dezvoltarea unei culturi instituționale a calității învățământului superior, a asigura protecția beneficiarilor direcți de programe de studiu de nivelul învățământului superior, prin producerea și diseminarea de informații sistematice, coerente și credibile, public accesibile, despre calitatea educației. Pe de altă parte, ARACIS propune Ministerului Educației Cercetării și Inovării strategii și politici de permanentă ameliorare a calității învățământului superior, în strânsă corelare cu învățământului preuniversitar.

Gala Edumanager.ro, la a patra ediție

Reprezentanți ai instituțiilor de educație, rectori și prorectori ai unităților de învățământ superior, public și privat, inspectori școlari, manageri ai colegiilor și liceelor din țară, profesori, asociații studențești și reprezentanți ai unor companii cu soluții pentru mediul educational au participat la Gala Edumanager.ro.

Gala a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, ce le-a oferit participanților informații relevante despre aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Parteneri de Jurizare la această ediţie au fost: Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Educativa, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, UNICEF, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Partenerilor: Telekom, Microsoft, Turnitin, eMAG, ENEL, ECOTIC.Alte articole din Invatamant universitar
Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !

 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter