ASE Bucuresti va avea un Centru Thomson Reuters

Academia de Studii Economice din Bucuresti va lansa oficial, in 7 aprilie, un Centru Thomson Reuters care va furniza informatii financiare de ultima ora masteranzilor, doctoranzilor si cadrelor didactice.

Accesul se va face prin trei terminale (calculatoare,) gratis, pe baza cardului de biblioteca, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior, Florina Mohanu.

Potrivit acesteia, informatiile pe care masteranzii, profesorii si doctoranzii le pot primi prin intermediul celor trei terminale sunt “de ultima ora, greu de gasit in alte parti”. “Datele care pot fi culese sunt greu de gasit in alta parte in Romania, utilizatorii vor avea acces la o baza de data complexa si la aplicatii diverse. Pot accesa si articole ISI”, a explicat Mohanu, care a precizat ca firma care este responsabila de centru are sediul la Londra.

“Proiectul este in faza pilot, va functiona un an si apoi vom cauta finantare pentru a-l continua”, a mai spus purtatorul de cuvant. Masteranzii, doctoranzii si profesorii vor avea acces la aplicatia Reuters Knowledge, 3 Xtra, Data Stream si Thomson One.