Bacalaureatul şi cursurile s-au desfăşurat în condiţii normale la Buzău

elevi1.jpgNici unul din cele trei sindicate ale cadrelor didactice din judeţul Buzău nu s-a raliat la greva declanşată luni la nivel naţional, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice la examenul de bacalaureat s-a desfăşurat în condiţii normale.

”Cursurile n-au fost întrerupte în nici o unitate de învăţământ, iar proba de competenţe lingvistice s-a desfăşurat în condiţii de normalitate, nici unul din cele 154 de cadre didactice nu a absentat”, a declarat penrtru AGERPRES Florina Stoian, inspector general al Inspectoratului şcolar judeţean Buzău.

”Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău au respectat acordul încheiat cu conducerea ministerului de resort de a recupera orele restante ca urmarea a grevei din luna aprilie a.c.”, a afirmat la rândul său pentru AGERPRES Ion Dobre, liderul SIP Buzău.


Potrivit liderului sindical, joi, 3 iunie, cadrele didactice vor face un miting de protest în faţa Prefecturii Buzău în semn de solidaritate cu ceilalţi membri de sindicat din sistemul bugetar afectaţi de măsurile luate de guvern, dar fără a întrerupe cursurile şcolare. Luni la proba de bacalaureat au participat circa 4.500 de elevi în 27 de centre de evaluare. AGERPRES