Cadrele didactice din Brăila şi-au primit al 13-lea salariu

Cadrele didactice din municipiul Brăila şi-au primit joi al 13-lea salariu, aşa cum le-a promis, în urmă cu două săptămâni, primarul de Brăila, Aurel Simionescu. “Chiar dacă este 1 aprilie, s-a demonstrat că nu a fost o păcăleală, iar cadrele didactice din Brăila şi-au primit al 13-lea salariu”, a declarat Aurel Simionescu.

Primarul a mai spus că, dacă se va continua pe această formulă de salarizare, care diferă de la o şcoală la alta în funcţie de numărul de elevi, se vor crea situaţii cu plusuri şi minusuri în buget şi se va ajunge ca în luna iulie, când este perioada concediilor, să nu existe bani pentru acest capitol de cheltuieli.

”Eu insist să spun că avem o lege a salarizării proastă, atâta vreme cât salariile profesorilor sunt plătite în funcţie de numărul de elevi de la clase. Câtă vreme nu se vor regla lucrurile, vor fi şcoli care îşi vor permite să plătească lunar salariile şi şcoli pe roşu”, a declarat Simionescu.

În ceea ce priveşte plata lunară a salariilor în învăţământul brăilean, liderului Sindicatului Învăţământ Brăila, Valeriu Partene, a precizat că în Brăila nu există probleme legate de acordarea acestora la timp sau de diminuarea sumelor. ‘La Brăila, cadrele didactice nu au probleme cu salariile. Primarul de Brăila, Aurel Simionescu, s-a străduit şi a luat măsuri din timp pentru bugetul dascălilor brăileni de a lua salariul în fiecare lună’, a declarat Partene. AGERPRES