Campanie de prevenire a consumului de etnobotanice în şcolile din Suceava

droguri-usoare1.jpgÎn unităţile de învăţământ din judeţul Suceava se vor derula, până la sfârşitul acestui an şcolar, activităţi de prevenire a consumului de plante etnobotanice. Acţiunile se vor desfăşura pe baza proiectului ‘Dependenţi de libertate’, implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi Serviciul de Ordine Publică Suceava.

Psihologul Angelica Câmpan, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, a declarat luni că acest proiect se derulează în toate judeţele ţării şi are ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice, prin informarea elevilor şi a familiilor acestora, dar şi a membrilor comunităţii cu privire la efectele nocive ale substanţelor şi plantelor cunoscute generic sub denumirea de ‘etnobotanice’.


Vor fi folosite toate canalele de comunicare către aceste categorii de populaţie, urmărindu-se astfel schimbarea percepţiei false promovate de comercianţii acestor categorii de produse. Câmpan a spus că în cadrul acţiunilor vor avea loc sesiuni de informare în mediul şcolar adresate elevilor, vor fi distribuite părinţilor scrisori de informare cu privire la riscurile consumului acestor substanţe şi se vor derula activităţi de informare a membrilor comunităţii locale. AGERPRES