Caraş-Severin: Noul inspector şcolar general vrea să crească gradul de promovabilitate la examenele naţionale

Noul inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin, prof. Marius Cornici, care a fost instalat pe 21 februarie în această funcţie, vrea să crească, până la finalul anului şcolar, gradul de promovabilitate la examenele naţionale – Bacalaureat şi Evaluarea naţională, dar şi la Definitivat.

“Ca priorităţi, mă gândesc la creşterea gradului de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, Evaluarea naţională şi Definitivat. Mi-am propus, pentru a realiza aceste obiective, un set de activităţi pe care împreună cu colegii mei le vom implementa, chiar de săptămâna viitoare. Sper ca acestea să dea rezultate la vară şi vom ieşi, astfel, din subsolul clasamentului. Printre aceste activităţi se regăseşte şi pregătirea suplimentară. Voi fi foarte atent şi acolo unde au existat, în anii trecuţi, discrepanţe mari între notele de la clase şi cele de la examenele naţionale”, a afirmat noul inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin, Marius Cornici, la ceremonia de instalare în funcţie.

Marius Cornici a fost numit în funcţia de inspector şcolar general prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2018 – 2019.

La ceremonia de învestire a fost prezent şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Florian Lixandru. “Mă aflu la Reşiţa, într-un moment foarte important în viaţa sistemului educaţional cărăşean – şi anume instalarea noului inspector şcolar general, când toţi ne exprimăm convingerea că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Îl asigurăm pe noul inspector şcolar general de tot sprijinul nostru de la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale. Am convingerea că, prin tinereţea şi prin devotamentul dumnealui, va face faţă tuturor provocărilor şi tuturor încercărilor pe care această funcţie i le oferă şi îmi doresc ca, la sfârşitul anului şcolar, atunci când vom trage linie, să se întâmple ceea ce a promis şi anume o creştere a rezultatelor examenelor naţionale. De asemenea, îmi doresc o colaborare la fel de bună ca şi până acum cu întreaga echipă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Florian Lixandru. AGERPRES