Centru Regional pentru Promovarea Proprietăţii Industriale la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi are, din acest an, un Centru Regional pentru Promovarea Proprietăţii Industriale (CRPPI), a anunţat directorul instituţiei, Cristian Munteniţă.

Potrivit acestuia, CRPPI Galaţi are ca scop dezvoltarea unei colaborări interinstituţionale ce va avea la bază implicarea studenţilor şi a reprezentanţilor OSIM prin seminarii, prelegeri, internshipuri, precum şi organizarea unor evenimente dedicate promovării proprietăţii industriale.

“Îmi doresc ca rezultatele cercetărilor noastre să conducă la dobândirea aptitudinilor şi competenţelor necesare unei bune desfăşurări a activităţilor didactice şi de cercetare, dar şi protejarea rezultatelor cercetării prin drepturi de proprietate industrială”, a spus Munteniţă.

El a precizat că, recent, directorul general al OSIM, Ionuţ Barbu, şi delegaţia Universităţii Dunărea de Jos, din care au făcut parte rectorul Iulian Bîrsan şi prorectorul Cezar Bichescu, au semnat o convenţie de parteneriat prin care universitatea se alătură Reţelei de Centre Regionale PATLIB.

Înfiinţarea acestui centru de la universitatea gălăţeană a fost motivată de faptul că instituţia de învăţământ superior are un număr mare de cereri de brevete de invenţii, 83 în ultimii ani, dintre care mai bine de jumătate au fost deja soluţionate. AGERPRES