Check-up before school

taban_oana.jpgUn editorial de Dr. Oana TABAN, fondator si CEO al Grupului de clinici DENT ESTET.

In curand incepe scoala si, parinte fiind, a inceput si pentru mine agitatia pregatirilor. Are copilul haine pentru scoala, are rechizite, si-a facut temele date peste vara, a citit oare suficient ?, sunt doar cateva din problemele de pe lunga lista a parintilor cu copii la scoala. Ca parinte si medic de aceasta data, stiu ca un copil care trebuie sa invete si sa fie competitiv are nevoie sa fie in primul rand sanatos; putini sunt insa parintii care pun pe lista pregatirilor si cateva verificari legate de sanatatea copiilor. Iata, de exemplu, cateva lucruri despre sanatatea dentara.

Sanatatea dentara a copiilor este mult afectata datorita alimentatiei nepotrivite – bogata in carbohidrati, studii recente demonstrand ca prevalenta cariilor in randul copiilor in varsta de 12 ani este de 1,0% in Austria, 1,2% in Franta, 2,8% in Romania şi 4,4% in Bulgaria.

De asemenea, datorita obiceiurilor vicioase din copilarie, 50% dintre copii necesita un aparat ortodontic, care sa le corecteze pozitia dintilor si spatiile interdentare.

Grupul de clinici DENT ESTET promoveaza importanta asigurarii unui regim alimentar echilibrat si sanatos si, in special, conceptul de minima interventie si preventie in ceea ce priveste sanatatea dentara. Pentru a depista si trata din timp problemele danturii copiilor, in cadrul clinicii DENT ESTET 4 KIDS, copiii pot fi testati asupra cariogenitatii dentare, testele GC Europe presupunand in primul rand, depistarea Streptococului Mutans – principala bacterie raspunzatoare de initierea procesului carios.

Important este ca, in general, copilul sa ajunga la medicul dentist, de minim 2 ori anual, pentru a verifica starea sanatatii dentare, a testa nivelul cariogenitatii si a trata afectiunile aparute cu minim de costuri, efort si durere.

Iata de ce o buna oportunitate pentru efectuarea unei vizite la medicul dentist este inainte de inceperea anului scolar, moment asteptat si indelung pregatit de catre parinti si copii deopotriva.

Pentru ca scolarul sa fie in cea mai buna forma, este important sa verificam starea sanatatii sale, pentru a ne asigura ca incepe anul scolar in conditii optime din punct de vedere fizic, fara a avea afectiuni care sa-i impiedice buna evolutie pe intreg parcursul anului.
In plus, pentru ca ne dorim ca cei mici sa se simta relaxati si sa zambeasca sincer in timpul controlului stomatologic, am creat, special pentru ei, o clinica dedicata in exclusivitate: DENT ESTET 4 KIDS, unde ii asteapta o atmosfera dedicata, cu desene si mobilier inspirate din lumea copilariei, cu spatiu de joaca cu jocuri si jucarii, si cu personal dedicat, format din medici stomatologici, specialisti anestezisti, medici pediatri si psihologi, instruit si atent pregatit pentru relationarea cu copiii. Aici primele intalniri sunt gratuite, sub forma de Happy Visit – prilej de mare bucurie pentru copii dar si ajutor pentru parinti. La noi ajung, pentru verificari si tratamente, copii din toata tara, intrucat DENT ESTET 4 KIDS este o clinica unica in Romania si Europa de Est, dedicata 100% copiilor si nevoilor lor. Va invitam, fie ca sunteti din Bucuresti sau din restul tarii, la DENT ESTET 4 KIDS sau la oricare din celelalte clinici DENT ESTET, unde va asteptam cu drag!

Am incercat sa va explic in cateva randuri de ce militez sa treceti pe lista de probleme de rezolvat inainte de inceperea scolii si cateva evaluari medicale. La fel de important este sa verificati daca copilul are vederea buna sau greutatea normala. Dar eu ca mama si medic stomatolog va intreb doar atat: ati pregatit copilul pentru scoala? Asigurati-va ca si dintii lui sunt sanatosi!