Concurs de amenajat camera de cămin pentru studenţii din campusul TUIASI

Studenţii Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIASI) şi-au arătat creativitatea în amenajarea camerei de cămin în care locuiesc, îmbunătăţind spaţiul comun cu paturi create din paleţi, iluminat personalizat prin led-uri de diferite culori, pereţi pictaţi sau tapetaţi cu diferite modele.

Peste 50 de studenţi din campusul studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi şi-au înscris camerele în care locuiesc la concursul “Cea mai tare cameră din ‘Tudor’ “, organizat de Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS) a TUIASI.

Bogdan Budeanu, directorul DS, a declarat că prima ediţie a concursului a stârnit un interes foarte mare în rândul a 54 de studenţi care locuiesc în 22 de camere. “Cei care vor avea ‘cea mai tare cameră’ din campus vor beneficia de cazare gratuită până la finalul anului universitar sau, dacă beneficiază deja de această gratuitate, vouchere pentru a putea mânca la cantina din Campusul ‘Tudor Vladimirescu’. Suntem conştienţi că în acest moment căminele nu arată aşa cum ne dorim. De aceea am vrut să vedem cum şi-au modernizat studenţii spaţiul în care locuiesc şi am vrut să îi dăm ca un bun exemplu: uite cum se poate amenaja o cameră cu resurse minime. Studenţii ne-au arătat că pot să îşi creeze tot confortul de care au nevoie cu investiţii minime, dar într-un mod îndrăzneţ şi inovativ şi cu implicare maximă din partea lor. Toţi cei care s-au înscris în concurs sunt un exemplu pentru comunitatea din campus, universitatea se mândreşte cu ei fiindcă ingeniozitatea în amenajare arată şi o picătură din calităţile de viitori ingineri”, a declarat Bogdan Budeanu, directorul DSS de la TUIASI.

Un juriu format din doi reprezentanţi ai TUIASI şi şase studenţi vor evalua camerele de cămin intrate în competiţie, câştigătorii urmând a fi anunţaţi la sfârşitul săptămânii.

“În evaluare se va ţine cont de: creativitatea amenajării şi ingeniozitatea mobilării spaţiului de locuit, originalitatea organizării camerei, decoraţiunile şi elementele ce vin să îmbunătăţească aspectul vizual al camerei, gradul de curăţenie, investiţii făcute în cameră, raportul cost-rezultat al investiţiilor financiare făcute. Pentru a se înscrie la concurs, studenţii au trimis fotografii realizate de ei cu camerele în care locuiesc, completând şi un formular online”, a mai precizat Bogdan Budeanu. AGERPRES