Concurs destinat elevilor de clasa a X-a pentru obţinerea de burse de studiu în Marea Britanie

Asociaţia “Ţine de Noi”, împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference, anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea de burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei “Ţine de Noi“, Conferinţa Directorilor din Marea Britanie (Headmasters’ and Headmistress’ Conference) este o entitate ce reuneşte peste 100 din cele mai performante şcoli din Marea Britanie. Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% şi 70% din costuri.

În anii trecuţi, peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi eminente, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics, precizează sursa citată.

Criteriile de eligibilitate sunt următoarele: elevii să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul şcolar 2017 – 2018) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie; venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire; vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani şi 17 ani şi 6 luni. Nu pot aplica decât elevii care, la data menţionată, nu depăşesc vârsta maximă admisă. Data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1 februarie 2001 şi 1 septembrie 2002.

Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic la adresa burse@tinedenoi.ro, urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să transmită şi fizic documentele la o adresă indicată ulterior.

Termenul limită pentru aplicaţii electronice este 1 decembrie 2017. AGERPRES