Conducerea IŞJ Buzău va ataca în instanţă ordinul de revocare din funcţie

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, Florina Stoian, a anunţat că echipa managerială a instituţiei a contestat evaluarea profesională făcută de Ministerul Educaţiei şi va ataca în instanţă decizia de revocare din funcţie a sa şi a celor două adjuncte.

Evaluarea făcută de minister nu s-a efectuat conform metodologiei, punctajul a fost pus arbitrar şi fără să ţină cont de activitatea depusă la conducerea inspectoratului şcolar. Am primit 64 de puncte din 100, după un an şcolar foarte bun, deci practic sunt revocată din funcţie, dar după autoevaluare, care este de fapt un calcul matematic simplu, mi se cuveneau 96 de puncte“, a declarat şefa IŞJ Buzău.

Conform Florinei Stoian, la sfârşitul săptămânii trecute, ea şi cele două inspectoare generale adjuncte au primit calificativul “nesatisfăcător” la evaluare, urmând să fie revocate din funcţie. După revocare, cele trei persoane susţin că vor contesta ordinul ministerial în instanţă. “Nu dorim un nou proces, am mai câştigat o dată procesul cu Ministerul Educaţiei şi va fi uşor a doua oară, dar nu vreau să port cocoaşa demiterii toată viaţa doar pentru că cineva din minister nu respectă legea”, a precizat şefa IŞJ Buzău.

Florina Stoian a mai fost revocată din funcţia ocupată prin concurs, pe data de 18 august 2017, printr-un ordin ministerial trimis prin fax la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, dar a atacat decizia în instanţă şi a obţinut suspendarea ordinului de revocare. AGERPRES