Conferinta organizata de MECT despre invatamantul profesional si tehnic

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va organiza in perioada 5-6 mai, la Sinaia, conferinta cu tema “Invatamantul profesional si tehnic si invatamantul superior in Romania – provocari si oportunitati in perspectiva invatarii pe tot parcursul vietii”.
Conferinta este organizata in cadrul proiectului “Dezvoltarea institutionala a sistemului de invatamant profesional si tehnic”. Obiectivul conferintei este de a dezbate activitatile din cadrul proiectului si rezultatele asteptate cu principalii beneficiari, precum si de a evidentia perspectivele modernizarii sistemului de invatamant profesional si tehnic, in contextul indeplinirii obiectivelor strategiei Lisabona 2010 stabilite la nivel european.
Acest eveniment are ca scop imbunatatirea articularii dintre invatamantul profesional si tehnic (IPT) si invatamantul superior (IS), in perspectiva invatarii pe tot parcursul vietii.

“Invatamantul profesional si tehnic si invatamantul superior detin un rol cheie in procesul de dezvoltare economica si sociala care se desfasoara in Romania, prin modul in care raspund provocarilor unei societati bazate pe cunoastere, precum si procesului de globalizare”, se arata in comunicatul MECT.

La lucrarile conferintei vor participa reprezentanti ai UNESCO, ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, ACPART, ARACIP, ARACIS, precum si reprezentanti ai universitatilor si unitatilor de invatamant profesional si tehnic.