Conferința Regională “Soluții Inovatoare pentru Clasa ta”: Botoșani, 18 aprilie

Conferința Regională “Soluții inovatoare pentru clasa ta” are loc pe 18 aprilie la Colegiul Național A.T. Laurian din Botoșani, toți cei interesați fiind invitați să participe la discursurile și ateliere organizate de Olimp Net împreună cu organizații precum Adservio, ECDL Romania, Proiectul Merito, Edu Apps, Google Atelierul Digital, SuperTeach, Scoala de Valori și Mozaik Education.

Conferința va fi formată din discursuri, dar accentul va fi pus pe ateliere, care sunt construite pornind de la tehnici implementate și testate de profesori, dar și soluții concrete de la profesioniști în educație. Aveți mai jos câteva detalii despre ateliere:

  1. Cum motivezi elevii secolului XXI? – Mirela Sălcianu, profesor limba română la Liceul Teoretic Emil Racoviță, Vaslui și vorbitor SuperTeach

Printre metodele care vor fi prezentate se numără “Mergi în papucii de elev la școală” sau “Proiectare în viitor”. De asemenea, atelierul se concentrează și pe lucrul în echipă elev-profesor, cu scopul dezvoltării unei relații puternice, acesta fiind unul dintre principalii factori motivatori pentru elevi.

  1. (Doar) un atelier de învățare experiențială – Daniela Ceredeev, profesor limba română, director la Liceul Tehnologic Vasile Cocea și profesor Merito

În cadrul atelierului vor fi prezentate metode alternative de captare a atenției elevilor și de lucru cu aceștia în contextul programei școlare încărcate. Printre metode: “De la photovoice la storytelling”, “Laboratorul de învăţare alternativă”, “Animaţia socio-educativă – şcoală de ZÎN(I)  şi ZÎN(E)”, tutoriat, mentorat, coaching.

  1. Imprimare și modelare 3D în procesul educațional – Marcel Bădrăgan, trainer ECDL Romania

Participanții vor intra în contact cu lumea captivantă a tehnologiilor 3D, își vor dezvolta imaginația și creativitatea și vor înțelege utilitatea obiectelor imprimate 3D în procesul educațional pentru creșterea interesului elevilor față de diferite materii.

  1. Clasa viitorului – Ștefan-Adrian Apăteanu, CEO Edu Apps, cu experiență de peste 10 ani ca antreprenor în educație

În cadrul atelierului digital vom exersa felul în care profesorul poate face gestiunea clasei cu ajutorul G Suite for Education și a dispozitivelor digitale.

  1. Profesor în 50 de minute. Despre cum să împaci copiii, tehnologia, părinții și lipsa de timp – Costi Andriescu – trainer Adservio

În cadrul atelierului fiecare profesor va putea folosi Platforma educațională Adservio și va putea adresa întrebări despre cum ar putea câștiga timp, elevi entuziaști și părinți implicați, folosind tehnologia la orele de curs.

  1. Creează lecții interdisciplinare spectaculoase – Sorina Conea și Cristian Dițoiu, parte din managementul Olimp Net

Transformă-ți următoarea lecție într-o oră captivantă pentru elevi folosind materiale și instrumente interactiv-digitale. Vei afla cum să folosești o platformă educațională pentru profesori gratuit și simplu și cum te poți apropia de elevii tăi cu ajutorul tehnologiei.

Ce oferă organizatorii:

– soluții practice pe care le puteți folosi la clasă;

– diplomă oferită de Olimp Net, în parteneriat cu ISJ Botoșani și Colegiul Național A.T. Laurian;

– mapa conferinței cu materiale informationale, pix, coduri demo aplicație de creat lecții interactive;

– suportul conferinței și al atelierelor în format electronic;

– acces la grupul comunității PEPs (Comunitatea de Profesori, Elevi și Părinți Digitali);

– acces la zona demo interactivă – model Laborator Digital expus în cadrul conferinței;

– facilitare interacțiune cu parteneri, vorbitori, organizatori sau alți participanți.

 

Înscrieți-vă la conferință până la 14 aprilie 2019 completând formularul cu datele dvs. Taxă de participare: 150 lei.