Congres Internaţional de Medicină la Cluj-Napoca

umf_cluj.jpgÎn perioada 10-13 mai, Cluj-Napoca va găzdui una dintre cele mai prestigioase manifestări ştiinţifice studenţeşti din România şi anume Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, Medicalis 2012. Manifestarea este organizată de către Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

Ajunsă la cea de-a 13-a ediţie, manifestarea atrage anual peste 750 de participanţi din ţară şi din străinătate, în Aula şi Amfiteatrele Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

Programul congresului cuprinde lucrări ştiinţifice susţinute de către studenţi, conferinţe şi workshopuri susţinute de personalităţi ale lumii medicale clujene, naţionale şi internaţionale. Dintre acestea, cele mai aşteptate sunt conferinţele “Minimally invasive genito-urinary surgery”, susţinută de Prof. Dr. Ioan Coman împreună cu invitaţii speciali: Prof. Dr. Ottavio de Cobelli, Prof. Dr. Deliu Victor Matei, Prof. Dr. Zanagnolo Vanna; “University of the future: POSDRU”, susţinută de Dr. Raed Arafat şi “Surgery in general practice”, susţinută de Prof. Dr. Suresh Vatsyayann.

Aflat la cea de-a doua ediţie, workshopul “Prison medicine” de la Spitalul Penitenciar din Dej, realizat în parteneriat cu ANP (Administraţia Naţională a Penitenciarelor), este unic în ţară şi în Europa. În colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor se va realiza o teleconferinţă cu Dr. John P. May din Florida, SUA şi o sesiune de lucrări ştiinţifice prezentate de către medici specialişti în medicina de penitenciar.

Anul acesta, Colegiul Medicilor din România a creditat congresul “Medicalis’’ cu 24 credite EMC. Persoanele interesate de acest eveniment se pot înscrie până în data de 10 mai, urmând instrucţiunile puse la dispoziţie pe site-ul www.medicalis.ro.