Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud alocă peste 110.000 lei pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a alocat peste 110.000 lei pentru premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite în acest an, stimulentele financiare urmând să fie acordate în cadrul unei ceremonii organizate în data de 19 decembrie. Consilierii judeţeni au aprobat proiectele de hotărâre referitoare la acordarea acestor premii.

Un premiu în valoare de 10.000 lei a revenit echipei de robotică din cadrul Colegiului Naţional ‘Petru Rareş’ Beclean, formată din opt băieţi şi două fete, care a ajutat administraţia judeţeană la depunerea a cinci proiecte retrospective pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, prin care s-a reuşit atragerea a peste 100 milioane euro din fonduri europene.

Pe lista premianţilor se mai numără 20 de elevi care au obţinut primele trei locuri la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională, care vor fi răsplătiţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

De asemenea, vor primi stimulente financiare 134 de elevi care au obţinut locul întâi la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare, fiecare stimulent fiind în cuantum de 500 lei.

Valoarea netă a tuturor premiilor şi stimulentelor acordate elevilor este de 114.000 lei. AGERPRES