Din această sesiune, studenţii de la UMF Târgu Mureş îşi pot vizualiza online carnetul de note

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş îşi pot verifica, începând cu această sesiune de examene, notele obţinute prin intermediul carnetului online. Universitatea a implementat, în cadrul platformei de management academic University Management System (UMS), o formă nouă de evidenţă a rezultatelor studenţilor – catalogul online.

“Catalogul online este un modul suplimentar de dezvoltare a conceptului unic la nivel naţional, intitulat e-UMF, implementat în cadrul Universităţii şi menit să alinieze activitatea de management academic la standardele internaţionale. El permite un flux informaţional superior între decanate, cadre didactice şi studenţi, o securizare deplină a rezultatelor obţinute la examene şi o transparenţă totală a unui aspect sensibil al procesului de învăţământ care este modul de evaluare a studenţilor. Suntem o universitate dinamică, conectată la mediul informaţional şi la standardele moderne de funcţionare a unei instituţii academice”, a precizat rectorul UMF Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Potrivit sursei citate, în catalogul online cadrele didactice ale UMF Târgu Mureş înregistrează toate rezultatele obţinute de către studenţi la examinările semestriale sau anuale, iar în baza unui username şi a unei parole individuale, acestea pot vizualiza şi modifica date legate profilul academic sau note. În acelaşi timp, studenţii îşi pot verifica notele obţinute prin intermediul carnetului online. AGERPRES