Două medalii de aur şi una de argint pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie

Lotul României, prezent la a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată la Belgrad, în perioada 2 – 8 august, a obţinut două medalii de aur şi o medalie de argint, această performanţă plasând ţara noastră pe poziţia secundă a clasamentului pe naţiuni.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a, Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Victor Vescu (clasa a XI-a, Complexul Educaţional “Lauder Reut” din Bucureşti) care a înregistrat şi cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenţilor dublu medaliaţi cu aur la această competiţie.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti. Din lot a făcut parte şi Iulia Armencea (clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Costache Negri” din Galaţi). Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Olimpiada Internaţională de Geografie a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări. AGERPRES