Ecaterina Andronescu: Fac apel la decani să verifice direct trecerea notelor din catalog în registrul matricol

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut apel către toţi decanii facultăţilor să verifice direct trecerea notelor din catalog în registrul matricol.
“Ce trebuie făcut în momentul în care notele trec din catalog în registrul matricol, că e în format electronic, că e în format scris, decanul are obligaţia să verifice corectitudinea notelor şi corespondenţa dintre catalog şi registrul matricol. Dacă au prea multă încredere în doamna secretară, probabil de asta s-a ajuns aici, nu ştim exact, cert este aici rectoratul a sesizat şi a trimis acolo corpul de control (…). Este fraudă, mai rău decât fraudă, este hoţie pe faţă, fals intelectual, în toate felurile putem să numim acest act nefericit. (….) Fac din nou apel la toţi decanii din România să verifice direct trecerea notelor din catalog în registrul matricol”, a spus Ecaterina Andronescu, întrebată despre situaţia de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.
Conducerea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB) a dispus anularea a 30 de diplome emise în perioada 2003-2016 la Facultatea de Geodezie, întrucât titularii acestora nu aveau calitatea de absolvent al unui program de studii de licenţă.
Potrivit unui punct de vedere transmis de rectorul UTCB, prof. dr. ing. Radu Văcăreanu, conducerea universităţii a dispus efectuarea unui audit intern în iulie 2018 la Facultatea de Geodezie, pentru verificarea modului în care se alocau şi se plăteau bursele sociale şi de ajutor social ocazional către studenţii respectivei facultăţi, în urma identificării, de către Serviciul Social al Universităţii, a unei neconcordanţe între situaţia dosarului unui student şi declaraţia acestuia cu privire la neîncasarea bursei sociale. AGERPRES